LŠ: Primorac premašio očekivanja u Italiji

Vesti vaterpolo 16. nov. 202015:54 > 15:57
Podeli:
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Primorca ostvarili su, tačnije rešeno premašili očekivanja na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona u italijanskoj Sirakuzi. Pokazali su da imaju potencijal, perspektivu i kvalitet, te da su na pravom putu kada je reč o ponovnom poziconiranju kluba na evropskom nivou.

Izabranici Sandra Sukna su put Italije krenuli bez pet igrača iz prve postave koji su ostali u Kotoru zbog koronavirusa, ali su se borili do poslednjeg atoma snage, uspešno papirali Jadranu iz Splita i Barseloni, iako su poraženi, a zatim su pobedili Steauu, odigrali nerešeno sa Ortiđom koja je kasnije izborila mesto u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Zadovoljni smo ostvarenim, pogotovo kada je reč o poslednja dva meča. Ovakva igra i ponašanje ekipe, od stručnog štaba do najmlađeg člana u timu, veliko je ohrabrenje za period koji sledi. Uveren sam da ćemo posle iskustva koje smo stekli u duelima sa najboljim ekipama Evrope nastaviti da napredujemo, a iluzorno je trošiti reči o tome koliko ćemo biti kvalitetniji i jači kada se u sastav tima vrate momci koji nisu mogli da budu sa nama u Italiji”, naglasio je sportski direktor Primorca, Toni Petrović i nastavio:

Bili smo oslabljeni u Italiji, bilo je jasno da smo ostali bez prilike da se upustimo u borbu za mesto u elitnom društvu, ali bila je to sjajna prilika da mladi momci iz sastava tima dobiju priliku, pokažu šta mogu i znaju, a pokazali su da umeju i mogu mnogo, da su satkani od odličnog materijala, da imaju ogroman potencijal, koji u periodu koji sledi moramo da pretočimo u kvalitet kako bi ponovo pozicionirali Primorac na evropskoj mapi, što je i primarni cilj projekta koji smo započeli”.

Podsećanja radi, Primorac je u finalu Kupa Crna Gore poražen od Jadrana iz Herceg Novog, a sada se misli usmeravaju ka šampionatu koji bi trebalo uskoro da počne, jer je odložen zbog koronavirusa, kao i učešču u LEN Evrokupu, gde će Kotorani definitivno imati šta da kažu i prikažu.

Ono što i dalje muči sve u Primorcu je bazen koji još uvek nije u funkciji. Kotorani se nadaju i veruju da će ovaj, ključni problem, biti rešen brzo, te da će moći da treniraju u svom gradu, umesto da svakodnevno putu do Budve i nazad.