Sukno za SK: Kompletni smo, jako i hrabro u Zagrebu

Vesti vaterpolo 24. nov. 202020:39 > 20:40
Podeli:
VK Primorac

Vaterpolo savez Crne Gore, zbog problema sa koronavirusom, koji su imali govoto svi klubovi, odlučio je da pomeri početak šampionata do daljnjeg, a ujedno pomogne Jadranu iz Herceg Novog i Primorcu iz Kotora.

Naime, Novljane i Kotorane veoma brzo očekuje evropska iskušenja. Jadran će takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona početi 14. decembra na turniru koji će biti organizovan u Budimpešti, a Novljani će na startu odmeriti snage sa Ferencvarošem i Hanoverom.

Primorac, koji je nedavno, bez pet igrača iz prve postave, koji su ostali u Kotoru zbog koronavirusa, odigrao veoma dobro u kvalifikacijama za Ligu šampiona na turniru u Italiji, priprema se za prvi turnir LEN Evrokupa koji se od 4. do 6. decembra igra u Zagrebu.

Izabranici Sandra Sukna, svojevremeno jednog od najboljih igrača planete, boriće se za dva mesta koja vode u osminu finala protiv Mladosti iz Zagreba, Egera i Trsta.

Podsećanja radi, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Kotorani su poraženi od Jadrana iz Splita i Barselone, a zatim su pobedili Steauu, dok su protiv Ortiđe koja je izborila plasman u elitno društvo odigrali nerešeno.

Od ponedeljka smo počeli da treniramo u kompletnom sastavu i to je u ovom trenutku najvažnije. Istovremeno, svi u klubu smo zadovoljni ostvarenim u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Nije bilo realno da stignemo do elitnog društva, posebno što smo bili bez pet jako bitnih igrača iz postave, ali smo odigrali hrabro, sa mnogo energije i želje protiv, na papiru, mnogo jačih ekipa. Posle dva poraza na startu, od Jadrana iz Splita i Barselone, pobedili smo Steauu, odigrali nerešeno sa Ortiđom. Evidentno je bilo da ekipa napreduje iz meča u meč, a to nam je primarni cilj u ovoj sezoni. Da iz dana u dan pravimo korak napred, da igrači postaju bolji induvidualno, a samim tim da Primorac raste kao ekipa. Krajnji cilj je ostao isti, ponovno pozicioniranje Priomorca na evropskoj mapi u bliskoj budućnosti. Na dobrom smo putu”, naglasio je za Sport Klub, trener Kotorana Sandro Sukno, a zatim nastavio:

Počeli smo da radimo u kompletnom sastavu. Igrači koji su imali problem sa koronavirusom su ponovo u bazenu, a iskreno se nadam da će tako biti i u periodu koji sledi, te da ćemo u kompletnom sastavu krenuti na turnir LEN Evrokupa u Zagrebu. Mladost je naravno favorit broj jedan u grupi. U pitanju je ekipa koja je bila jako blizu plasmana u grupnu fazu Lige šampiona. Eger i Trst su takođe izuzetno kvalitetne ekipe, ali na krilima dobrih partija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dobrog rada i atmosfere koja vlada u timu, verujem da ćemo imati šta da pokažemo i u Zagrebu. Ljudski i sportski je nadati se da možemo da stignemo do osmine finala. Najvažnije je da budemo zdravi i kompletni, a onda ćemo sigurno biti konkurentni u borbi za prva dva mesta u grupi”.

U intervalu od 4. do 6. decembra odigraće se osam turnira LEN Evrokupa, jedan će biti organizovan u Beogradu, a ugled regiona će braniti sedam timova.

Grupa A (Barselona): Barselona (Španija), Turkoan (Francuska), BCSC (Mađarska), Panionios (Grčka).

Grupa B (Sabadelj): Jadran Split (Hrvatska), Steaua (Rumunija), Dinamo Moskva (Rusija), Sabadelj (Španija).

Grupa C (Kranj): OSC (Mađarska), Crevena zvezda (Srbija), Noisi (Francuska), Triglav Kranj (Slovenija).

Grupa D (Provanca): Vuljegmene (Grčka), Pay d’Aix (Francuska), Ludvigsburg (Nemačka), Karuž (Švajcarska).

Grupa E (Savona): Radnički Kragujevac (Srbija), Potsdam (Nemačka), Savona (Italija), Mediterani (Španija).

Grupa F (Zagreb): Mladost Zagreb (Hrvatska), Primorac Kotor (Crna Gora), Eger (Mađarska), Trst (Italija).

Grupa G (Solnok): Solnok (Mađarska), Terasa (Španija), Smirnis (Grčka), Strazbur (Francuska).

Grupa H (Beograd): Sintez Kazanj (Rusija), Oradea (Rumunija), Novi Belgrade (Srbija).