Ajkule počele pripreme za Olimpijske igre

Vesti vaterpolo 17. maj. 202113:031 komentar
Podeli:
FOTO: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela je pripreme za Olimpijske igre koje će se od 23. jula do 8. avgusta održati u Tokiju.

„Ajkule“ su plasman na Olimpijske igre izborile na februarskom kvalifikacionom turniru u Roterdamu, rivali u grupnoj fazi takmičenja su  Hrvatska, Srbija, Španija, Australija i Kazahstan.

Podsećanja radi, reprezentacija Crne Gore je tri uta uzastopno bila četvrta na Olimpijskim igrama. Ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori se nadaju da bi i pored paklene konkurencije, izabranici Vladimira Gojkovića mogli da stignu do pobedničkog postolja.

Počeli smo pripreme za burno leto koje je ispred nas. Sve je precizirano do samog odlaska za Tokio na Olimpijske igre. Ove nedelje krećemo sa jednim manjim brojem igrača iz domaćih klubova, koji su ranije završili sa klupskim obavezama. Krajem nedelje i početkom sledeće će se priključiti ostali igrači iz domaćih klubova koji su bili učesnici finalne serije, kao i deo igrača iz inostranstva koji  završe obaveze u svojim klubovima. Nadam se da ćemo sprovesti kompletan rad i program, te da ćemo imati uspešno leto„, poručio je selektor Vladimir Gojković.

Reprezentacija će trenirati na Škveru u Herceg Novom, a zajedničke pripreme odradiće sa selekcijom SAD od 24. maja do 5. juna, kao i sa Francuskom od 7. do 12. juna.

Od 19. do 23. juna „ajkule“ će trenirati sa selekcijom Italije u Rimu, a 24. juna putuju za Tbilisi gde će učestvovati na finalnom turniru Svetske lige od 26. juna do 1. jula. Po dolasku u Crnu Goru, do puta za Japan, reprezentacija Crne Gore treniraće na bazenima u Nikšiću i Podgorici.

Igrači će se postepeno priključivati pripremama, nakon obaveza u svojim klubovima i nakon finalnog turnira Lige šampiona koji se igra u Beogradu od 3. do 5. juna.

Na spisku Vladimira Gojković su: Dejan lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Miroslav Perković, Slaven Kandić, Dušan Matković, Vlado Popadić, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Uroš Vučurović, Alen Isljamović, Vasilije Radović i Marko Mršić.

Igrači na širem spisku koji će participirati određeni period priprema, u odnosu na potrebe treninga su: Nenad Dragović, Darko Đurović, Martin Gardašević, Danilo Radović, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Marinković, Jovan Vujović, Nikola Ivanović i Ilija Radović.

Komentari

Vaš komentar