Crnogorske Ajkule iz Debrecina gledaju ka Tokiju

Podeli:
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 14 igrača koji će nastupiti na turniru evropskih kvalifikacija za plasman na finalni turnir Svetske lige.

Popularne “ajkule” iz Crne Gore su prethodna tri dana sparingovale u Beogradu sa selekcijom Srbije kako bi što spremije dočekali utakmicu sa Hrvatskom u četvrtfinalu, koja je na programu 8. januara sa početkom u 16 časova i 45 minuta.

Na spisku su za evropski turnir Svetske lige, nalaze se: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Vlado Popadić, Miroslav Perković, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Slaven Kandić i Nikola Moskov.

“Ovo je bila jedna dobra provera, jer zbog nedostatka utakmica, nismo znali u kakvom smo stanju. Uvek je dobro kada igrate sa najboljim selekcijama na svetu. Možemo biti zadovoljni sa ovih pet odrađenih treninga. Dobili smo neku sliku, analizirali smo pojedine stvari i sada idemo u Debrecin da na zvaničnim utakmicama vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Očekuju nas tri izuzetno kvalitetna meča. Imali smo par izmena, pa smo spisak saopštili pred polazak u Mađarku. Čučković zbog povrede i Obradović zbog prehlade neće biti u sastavu tima. Bićemo u deficitu na toj poziciji. Utakmice koje slede biće odlične provere za turnir u Roterdamu na kojem ćemo nastojati da ostvarimo primarni cilj generacije, a to je plasman na Olimpijske igre. Naravno, daćemo sve od sebe da pobedimo Hrvatsku i pokušamo da izborimo plasman na finalni turnir Svetske lige”, naglasio je selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora četvrtfinalni meč na evropskom turniru Svetske lige igra sa Hrvatskom, 8. januara sa početkom u 16 časova i 45 minuta. Španija je izborila mesto u polufinalu, jer je FINA odlučila da prizna rezultat u kojem je Španija pobedila Srbiju u Beogradu, u martu mesecu, a za ostala dva mesta boriće se Francuska i Grčka odnosno Italija i Mađarska.

U polufinalu će igrati Hrvatska/Crna Gora – Italija/Mađarska, odnosno Španija – Grčka/Francuska. Tri selekcije će izboriti plasman na finalni turnir, a tron je upražnjen.

Na turniru u Roterdamu, koji je na programu u februaru, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.

Sistem takmičenje je takav da će dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriti plasman u polufinale, zatim sledi nokaut faza, a samo jedna od četiri selekcije će ostati bez mesta u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar