F8: Jug zauzeo peto, Olimpijakos sedmo mesto

Podeli:
VK Jug
VK Jug

Vaterpolisti Juga, Olimpijakos, Hanovera i Marseja završili su učešće na finalnom turniru Lige šampiona u Beogradu. Jug je osvojio peto, a Olimpijakos sedmo mesto.

Jug i Olimpijakos su imali daleko veće ambicije, ali su u četvrtfinalu poraženi od Breše i Barselonete. Breša je pobedila Jug sa 12:10, a Barseloneta je deklasirala Olimpijakos sa 22:9.

Podsećanja radi, Barseloneta i Breša će se boriti za treće mesto, dok će u finalu koje počinje u 20 časova i 30 minuta i koje možete da pratite na Sport Klub, snage odmeriti Pro Reko i Ferencvaroš.

Jug je uspeo da se oporavi od poraza u duelu sa Brešom, kao i od gubitka titule u Hrvatskoj, gde je u finalnoj seriji vodio sa 2-0, a zatim poražen sa 3-2, nakon peteraca u majstorici. Izabranici Vjekoslava Kobešćaka, pobedili su Marsej, a zatim su u borbi za peto mesto savladali i Hanover sa 16:11.

Golove za Jug, postigli su: Danil Merkulov pet, Aleksander Obert četiri, Aleksandros Papanastasiju tri, Marin Tomasović dva, Loren Fatović, Luka Lončar po jedan. Golove za Hanover, postigli su: Marko Macan i Ivan Nagajev po tri, Jorn Vinkelhorst dva, Aleksandar Radović, Matija Brguljan i Fin Šuce po jedan. Darko Brguljan nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Olimpijakos je posle velike borbe i neizvesne završnice pobedio Marsej u borbi za sedmo mesto sa 13:12. Golove za Olimpijakos, postigli su Konstantinos Genadijunas i Hrisovalentis Hrisofatis po tri, Stilijanos Agriropulos i Konstantinos Kakaris po dva, Marios Kapotcis i Makvel Irving po jedan. Golove za Marsej, postigli su Andrija Prlainović, Igor Kovačević, Ugor Kurzija po dva, Uroš Čučković, Frederik Venperstrate, Vladan Spaić, Roman Verno, Ante Vukićević i Aleksander Kamarasa po jedan.

Olimpijakos sigurno nije zadovoljan ostvarenim na finalnom turniru Lige šampiona, a već u završnici sezone je najavljeno da će naredne sezone, boje kluba, braniti Filip Filipović, Đuro Radović i Andro Bušlje.

S druge strane, Marsej ima razloga da bude zadovoljan, iako je osvojio poslednje mesto na finalnom turniru, jer je sam plasman na finalni turnir bio veliki uspeh za mladu i talentovanu ekipu, koji vodi Miloš Šćepanović, svojevremeno jedan od najboljih golmana planete, a od ove sezone prvi trener Marseja i asistent Vladimira Gojkovića u reprezentaciji Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar