F8: Reko u finalu, Mandić rastužio Aleksića

Podeli:
Ryan Pierse, Getty Images Sport

Vaterpolisti Pro Reka, uz maestralnu partiju Dušana Mandića, pobedili su Barselonetu sa 12:10, stigli su do finala, stigli su do prilike da osvoje devetu titulu klupskog prvaka Evrope u istoriji kluba.

Podsećanja radi, po sedam imaju Mladost iz Zagreba i Partizan. U polufinalu, posle atomskog vaterpolo, Reko je pobedio Barselonetu sa 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2).

Golove za Reko, postigli su: Dušan Mandić četiri, Pijetro Fijoli dva, Frančesko Di Fulvio, Aron Janger, Oskar Ečenike, Tomas Halok, Mateo Aikardi, Stefano Lungo po jedan. Marko Bijač je imao osam uspešni odbrana, a Aleksandar Ivović nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Golove za Barselonetu, postigli su: Felipe Perone tri, Miranda Fernandez i Alvaro Granados po dva, Mark Larumbe, Milan Aleksić, Blai Malarah po jedan.

Reko je tokom prve deonice vodio sa 1:0 i 2:1, posle golova u režiji Dušana Mandića i Arona Jangera, ali je na kraju ovog perioda igre pisalo 4:2 za Barselonetu. Strelci za tim iz Španije, koji je u četvrtfinalu pregazio Olimpijakos sa 22:9, bili su Felipe Perone, Miranda Fernandez (dva) i Alvaro Granados.

Reku je trebala brza reakcija i stigla je. Stepen borbene gotovosti u odbrani je podignut na maksimalan nivo, odlično je branio Marko Bijač, a golove za 4:4, postigli Pijetro Fijoli i Dušan Mandić.

Nedugo zatim, Reko je ponovo vodio, a strelac je bio fenomenalni Dušan Mandić, koji je do sredine druge deonice, stigao do tri gola. Usledio je žestok odgovor Barselonete, koja je u režiji Felipea Peronea, Alvara Granadosa i Milana Aleksića napravila seriju 3:0, za 7:5. Reko je u samoj završnici preko Oskara Ečenikea stigao do 6:7.

Treća deonice je donela potpuno drugu sliku u bazenu. Bijač je ponovo delovao kao hobotnica, golove su postigli Stefano Lungo, Dušan Mandić i Tomas Halok, pa je Reko stigao do 9:7.

Usledile je luda završnica treće deonice. Mark Larumbe je na 14 sekundi pre kraja pogodio za 8:9, a sa zvukom sirene, Frančesko Di Fulvio je uspeo da zatrese mrežu, za velikih 10:8, uoči poslednjeg kvartala.

Usledio je rat nerava. Felipe Perone je smanjio na 9:10, a Mateo Aikardi kaznio veliku grešku odbrane Barselonete za 11:9. Nedugo zatim, Pijetro Fijoli je poslao pravi projektil u mrežu golmana Pineda za ogromnih 12:9.

Do kraja je ostalo nešto više od tri minuta. Barseloneti je trebalo čudo. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne toliko često. Reko je stigao do pobede, Reko je stigao do finala gde će se za tron boriti sa boljom ekipom iz duela Ferencvaroš – Breša.

Komentari

Vaš komentar