Gojković izabrao za Tokio, ne idu Lazović i Radović

Podeli:
VPSCG

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za Olimpijske igre u Tokiju.

bog problema sa povredama u Tokio neće ići Dejan Lazović i Đuro Radović. Nepotrebno je trošiti reči koliko će jedan od najboljih golmana planete i jedan od najperspektivnijih golgetera sveta, nedostajati Crnoj Gori, ali…
Ali, Vladimir Gojković je odlučio da u Tokio krene sa timom koji je nedavno osvojio zlatnu medalju na finalnom turniru Svetske lige.

„Odabrali smo igrače koji će igrati na Olimpijskim igrama. Ovakve odluke je uvek najteže doneti. Ovoga puta smo imali problema na nekim pozicijama sa povredama, pre svega sa Dejom Lazovićem koji je prvi golman reprezentacije bio ove četiri godine i koji nas je vodio na ovom putu za Tokio. Njemu je sigurno najteže. Nama je svima žao što on ne može da bude u konkurenciji za ove Olimpijske igre.”, rekao je Vladimir Gojković, pa nastavio:

“Ista je situacija i sa Đurom Radovićem, igračem koji je četiri godine bio okosnica ove ekipe. Pored toga, bilo je još nekoliko momaka koji su bili u konkurenciji, koji sigurno zaslužuju mesto u ovoj ekipi, ali… Ali, nadamo se da smo izabrali 13 najboljih i da ćemo imati šta da pokažemo na Olimpijskim igrama“, rekao je Gojković.
Na spisku su: Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Ćućković, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević i Petar Tešanović.

Podsećanja radi, Crna Gora će na Olimpijskim igrama biti u grupi sa Srbijom, Hrvatskom, Španijom, Australijom i Kazahstanom.

 

 

Komentari

Vaš komentar