Hrvatska protiv Rusije za mesto u Tokiju

Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

Vaterpolisti Hrvatske moraće brzo da se oporave od poraza u duelu sa Crnom Gorom i da misli usmere ka okršaju sa Rusijom, koji će biti poslednja prilika da stignu do Olimpijskih igara.

Povezane vesti

Podsećanja radi, u prvom polufinalu na turniru u Roterdamu, Crna Gora je posle trlera i peteraca pobedila Hrvatsku sa 14:12. U drugom polufinalu, Grčka je uspela da slomi otpor Rusije u završnici treće i početkom poslednje deonice, kada je od 7:7, uspela da pobegne na 13:9, a zatim mirno privede meč kraju – 13:10.

Prevagu na tasu Grčke, koja je kao i Crna Gora obezbedila plasman na Olimpijske igre, doneli su Angelos Vlahopulos sa pet, odnosno Stilijanos Agriropulos, Janis Fontulis i Konstantinos Genidiunas sa po dva gola. Kod Rusije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Konstanin Harkov sa pet i Danil Merkulov sa dva gola.

Crna Gora i Grčka će se boriti za prvo mesto. Ovaj meč se igra 21. februara sa početkom u 16 časova, a mnogo veću pažnju će privući duel Hrvatske i Rusije koji je na programu u 14 časova i u kojem će na talonu biti olimpijska viza.

Komentari

Vaš komentar