Jadran vs. Primorac: Titula ili majstorica?

Podeli:
Jadran, Primorac
VK Jadran/Aleksandar Kaluđerović

Fenomenalna, izuzetno zanimljiva i više nego kvalititna finalna serija u vaterpolu šampionatu Crne Gore, nastavlja se 13. maja, sa početkom u 19 časova i 30 minuta.

Izabranici Petra Radanovića, vaterpolisti Jadrana, vode u finalnoj seriji sa 2-1, nakon tri neizvesna meča, nakon utakmica u kojima je pitanje pobednika rešavala jedna ili dve lopte. Novljani imaju prvu meč loptu, igraju na svom terenu, a nastojaće da postanu prva ekipa koja je odbranila domaći bazen. U tom slučaju, ekipa iz Herceg Novog bi odbranila tron.

Očekuje nas još jedna izuzetno zahtevna utakmica, kao što su bile i prethodne tri. Tajni i nepoznanica odavno nema, odlučiće nijanse, detalji. Tu pre svega mislim na igru u odbrani, odnosno situacije sa igračem više u napadu. Verujem u momke koje vodim, pokazali smo ove sezone da smo kadri da odigramo na visokom nivou, pa se nadam i verujem, kao i svi u timu, da ćemo u meču koji sledi, uspeti da stignemo do odbrane trona,“ naglasio je Radanović, pa nastavio:

„Bilo bi idealno kada bi kompletan meč mogli da odigramo kao što smo igrali u trećem kvartalu, trećeg meča finalne serije“.

Podsećanja radi, Jadran je u prvom meču, koji je odigran u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije u upotrebi slavio posle boljeg izvođenja peteraca – 14:11 (10:10). Kotorani nisu klonuli duhom, naprotiv. Uspeli su da uzvrate udarac, pa su u revanš meču posle krajnje neizvesne završnice, slavili sa 8:6.

Jadran je u trećem meču, u završnici treće deonice vodio sa 7:1, ali Kotorani su uspeli da svedu deficit na dva gola, imali su nekoliko prilika da stignu do minus jedan, ali je stečeni kapital, Jadran odbranio u režiji maestralnog golmana Petra Tešanovića – 8:6.

Jadran je bio favorit na papiru pre početka finalne serije, Jadran je favorit i sada kada vodi 2-1 u seriji i kada ga samo jedna pobeda deli od odbrane trona. Međutim, nemamo nameru da se predamo bez velike borbe. Cilj u meču koji sledi je da odigramo odbranu na vrhunskom nivou, da odigramo hrabro, pametno i disciplinovano u napadu. Daćemo sve od sebe da stignemo do pobede, da finalnu seriju uvedemo u odlučujući pet meč, ili ti popularnu majstoricu,“ naglasio je trener Primorca, Sandro Sukno.

Četvrti meč finalne serije na programu je 13. maja sa početkom u 19 časova i 30 minuta, a eventualna majstorica igrala bi se u Budvi, tri dana kasnije.

Komentari

Vaš komentar