LEN EK: Gocić i Solnok rastužili Crvenu zvezdu

Podeli:
VK Crvena zvezda
Foto: VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Solnoka pobedili su Crvenu zvezdu u Begradu sa 20:12 pa su praktično već u prvom meču obezbedili plasman u finale LEN Evrokupa. U drugom polufinalu, OSC iz Budimpešte je pobedio grčki Vuljagmeni sa 10:7.

Izabranici Živka Gocića, vaterpolisti Solnoka, dominirali su od prvog do poslednjeg minuta meča. Posle prve deonice su vodili sa 4:1, na poluvremenu sa 10:5, a uoči poslednjeg kvartala sa 16:7.

Najefikasniji u sastavu Solnoka, bili su Peter Šolmoc sa četri, Radomir Drašović sa tri, odnosno Filip Filipović, Duško Pijetlović, Danijel Anhel, Đorđo Kovač i Akoš Konarik sa po dva gola. Golove za Crvenu zvezdu, postigli su Veljko Tanasković tri, Gavril Subotić i Ivan Basara po dva, odnosno Marko Radović, Petar Smiljević, Kristijan Šulc, Miloš Vukićević i Vuk Milivojević po jedan.

U drugom polufinalu, OSC je u Budimpešti pobedio grčki Vuljagmeni sa 10:7. Prevagu na tasu tima iz Mađarske, doneli su Balaš Erdelji i Erik Čačovski sa po dva gola. Kod Vuljagmenija, raspoloženi za igru u napadu, bili su Konstantinos Gouvis i Luka Lozina sa po dva gola.

Revanš mečevi su na programu 10. aprila.

Komentari

Vaš komentar