LŠ: Lazović i Kruzija spasili Marsej

Podeli:
VPSCG

Počeli su drugi turniri grupne faze Lige šampiona, koji se igraju u italijanskoj Osetiji i Budimpešti i koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba. U prvom meču, odnosno četvrtom kolu, Marsej je odigrao nerešeno sa ekipom Špandaua – 7:7.

Na osnovu svega viđenog, izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja, mogu da budu zadovoljni osvojenim bodom, jer je tim iz Berlina posle prve deonice vodio sa 3:1, a na poluvremenu sa 5:3.

Međutim, Marsej su pokrenuli golman reprezentacije Crne Gore, Dejan Lazović koji je u nastavku branio odlično, Andrija Prlainović i Vladan Spaić koji su početkom treće deonice doneli izjednačenje.

Usledio je rat nerava, pobedi su mogle da se raduju obe ekipe, ali je sa jedne strane sjajan bio Lazović, a sa druge Laslo Bakša. Na 60 sekundi pre kraja, Špandau je vodio sa 7:6. Ugo Kruzija je postigao fenomenalan gol za 7:7, a zatim je Špandau prokockao dva, a Marsej jedan napad za pobedu.

Golove za Marsej, postigli su: Andrija Prlainović, Vladan Spaić, Bogdan Đurđić, Ugo Kruzija, Igor Kovačević, Toma Verno i Ante Vukićević. Uroš Čučković nije uspeo da se upiše u listu strelaca, a Dejan Lazović je imao devet odbrana. Kod Špandaua, Dmitri Holod je postigao tri, Mateo Ćuk dva, Moris Jungeling, Marino Čagalj po jedan. Lasko Bakša je imao 11 odbrana.

U narednom kolu, Marsej igra protiv Olimpijakosa, dok će Špandau odmeriti snage sa Ortiđom. Na osnovu viđenog do sada, Ortiđa, Marsej i Špandau će se boriti za mesto na finalnom turniru, jer su Pro Reko, Olimpijakos i Jug objektivno kvalitetnije ekipe u ovom trenutku.

Komentari

Vaš komentar