LŠ: Olimpijakos preko Marseja do kote tri

Podeli:
Dejan Lazović
VPSCG

Pro Reko je obezbedio prvo mesto u grupi A, Jug je na koti dva, a u direktnom duelu za treće mesto, Olimpijakos je pobedio Marsej sa 11:7.

Prevagu na tasu Olimpijakosa, doneli su Konstantinos Genedijunas i Konstantinos Murikis sa po tri, odnosno Marios Kapocis i Hrisovalentis Hrisofatis sa po dva gola. Kod Marseja, Dejan Lazović je imao 11 odbrana, Ugo Kruzija je postigao četiri gola. Andrija Prlainović, Vladan Spaić, Uroš Čučković i Bogdan Đurđić nisu uspeli da se upišu u listu strelaca, dok je Ante Vukićević postigao jedan gol.

Tokom prvog poluvremena vodila se velika i ravnopravna borba. Igralo se po principu gol za gol, a na semaforu je pisalo 5:4 za Olimpijakos. Golove za tim iz Atine, postigli su Konstantinos Murikis (dva), Marios Kapocis, Konstantinos Genedijunas i Maksvel Irving. S druge strane, strelci za Marsej, bili su Ugo Kruzija (tri) i Ante Vukićević.

Početkom trećeg kvartala, Hrisovalentis Hrisofatis je pogodio za 6:4, a nedugo zatim je pogodio Tomas Verno. U završnici ovog perioda igre, Olimpijakos je zatvorio sve prilaze golu, mrežu odličnog Dejana Lazovića, pogađali su Kapocic i Genedijunas, za velikih 8:5 uoči poslednjeg kvartala.

Sve dileme oko pobednika rešene su početkom završne deonice, kada je Maksvel Irving pogodio za 9:5. U tom trenutku, jedina dileme je bila, kojim će rezultatom biti završen meč u kojem Marsej nije imao dovoljno energije, jer se mnogo potrošio u duelima protiv Ortiđe i Špandau, u duelima, u kojima je obezbeđeno mesto na finalnom turniru u Beogradu.

Finalni turnir je na programu od 3. do 5. juna u Beogradu, a na njemu će učestvovati Pro Reko, Jug, Olimpijakos, Marsej, Barseloneta, Ferencvaroš, Breša i Hanover.

Komentari

Vaš komentar