LŠ: Reko bolji od Juga, FTC od Barselonete

Podeli:
VSS/Marsel ter Bals

Kompletirana je grupna faza takmičenja u grupi A vaterpolo Lige šampiona, a 22. aprila, uz prenose na Sport Klubu, na programu su mečevi poslednjeg kola grupe B.

U pomenutoj grupi A, prvi je Pro Reko, drugi Jug, treći Olimpijakos, a četvrti Marsej. Pomenute ekipe sada čekaju imena rivala u četvrtfinalu, a jedino je izvesno da će u Beogradu na finalnom turniru snage odmeriti Pro Reko i Hanover.

Dva velika derbija su zatvorili treći dan tamičenjima na turnirima u Rimu i Budimpešti. Pro Reko je sačuvao orel nepobedivosti jer je pobedio Jug iz Dubrovnika sa 12:11.

Povezane vesti

Većim delom meča vodila se potpuno ravnopravna borba. Uoči poslednje deonice posle gola Dušana Mandića na semaforu je pisalo 8:8. Nastavljena je borba do kaja utakmice, Aleksandar Ivović je pogodio za 10:9, Dušan Mandić nešto kasnije za 12:10, a u tom trenutku je pitanje pobednika rešeno.

Golove za Pro Reko, postigli su: Pijetro Fijoli sa tri, Frančesko Di Fulvio, Dušan Mandić, Aron Janger i Mateo Aikardi po dva, Aleksandar Ivović jedan. Golove za Jug, postigli su Danil Merkulov četiri, Paulo Obradović dva, Aleksander Obert, Loren Fatović, Luka Lončar, Aleksandro Papanastasiu po jedan.

U derbiju grupe B, Ferencvaroš je posle velike borbe pobedio Barselonetu sa 8:7, pa uoči poslednjeg kola, FTC i Barseloneta imaju po 21, a Breša koja je poražena od Jadrana 18 bodova. Na četvrtom mesto je sigurno Hanover.

Golove za FTC, postigli su Janis Fontulis četiri, Deneš Varga tri, Đorđo Zalanki jedan. Nikola Jakšić nije uspeo da se upiše u listu strecala. Golove za Barselonetu, postigli su Aleksandre Bodegas tri, Alberto Munariz dva, Alvaro Granados, Milan Aleksić po jedan. Meč viner je bio Janis Funtulis, koji je na tri minuta pre kraja pogodio za ispostaviće se nedostižnih 8:6.

U poslednjem kolu, Barseloneta igra protiv Jadrana, FTC protiv Dinama iz Tbilisija, a Breša protiv Hanovera. Odmah treba naglasiti da je Fenencvaroš bolji u međusobnom skoru od Barselonete, a Barseloneta od Breše, dok Breša i FTC imaju isti međusobni skor, pa bi u slučaju istog broja bodova, odlučivala gol razlika.

Grupa A: Pro Reko 30, Jug 19, Olimpijakos 14, Marsej 13, Špandau 6, Ortiđa 4.

Grupa B: FTC 21, Barseloneta 21, Breša 18, Hanover 9, Dinamo 6, Jadran 6.

Komentari

Vaš komentar