LŠ: Reko bolji od Ortiđe, sjajni Ivović i Mandić

Podeli:
Al Bello/Gety Images (Aleksandar Ivović)

Kompletirano je drugo kolo A grupe, odnosno prvo kolo B grupe vaterpolo Lige šampiona, na turnirima koji se igraju u Rimu i Budimpešti i koje možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Jug iz Dubrovnika je nastavio sa odličnim partijama. Izabranici Vjekoslava Kobešćaka pobedili su Špandau u prvoj rundi sa 13:7, a u drugom su slavili protiv Marseja sa 11:10, iako su u jednom trenutku imali suficit od pet golova. Nisu uspeli da stignu do ubedljivog trijumfa, ali sigurno nisu mnogo tužni ni ovako, naprotiv.

Povezane vesti

Jadran iz Herceg Novog nije uspeo da bude konkurentan aktuelnom šampionatu Evrope i Mađarske. Ferencvaroš je dominirao od prvog do poslednjeg minuta i na kraju više nego zasluženo slavio sa 11:2.

U ostalim mečevima grupe A, Olimpijakos je pobedio Špandau sa 13:9. Pirejci su u prvom kolu bili bolji od Ortiđe sa 6:4, pa će u poslednjem kolu, prvog od tri turnira, stići odgovor na pitanje koja ekipa će neporažena otići iz Rima, jer će snage odmeriti Jug i Olimpijakos.

Prevagu na tasu Olimpijakosa doneli su Stilijanos Agriropulos sa tri, odnosno Marios Kapocis i Maksvel Irving sa po dva gola. Kod Špandau, Dmitri Holod je postigao četiri, Marin Restović tri gola. Nikola Dedović je postigao jedan, a Ivan Zović i Stefan Pješivac nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Pro Reko, koji je u prvom kolu uz mnogo muke pobedio Marsej sa 11:9, a nešto lakše je stigao do pobede protiv Ortiđe – 10:7. Prevagu na tasu Reka, doneli su Dušan Mandić sa tri, odnosno Aleksandar Ivović, Nikolo Figari i Frančesko Di Fluvio sa po dva gola. Kod Ortiđe, koja je u prvom kolu poražena od Olimpijakosa, Masimo Đakopo je postigao tri, Valentino Galo dva, a Stefan Vidović jedan gol.

U grupi B, Jadran je poražen od aktuelnog šampiona Evrope i ekipe koja slovi za jednog od favorita kada je odbrana trona u pitanju, a većih problema nisu imali ni ostali favorite na papiru.

Breša je pobedila Dinamo iz Tbilisija sa 15:9. Angelos Vlahopulos je postigao pet, Đakomo Kanela četiri, Đorđe Lazić i Maro Joković po jedan gol za Brešu. Kod Dinama, Marko Jelača je postigao tri, Jovan Sarić i Dušan Vasić po jedan, dok Boris Vapenski nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Barseloneta je savladala Hanover sa 16:8. Najefikasniji u sastavu tima iz Španije, bili su Alberto Munariz sa šest, Alvaro Ortega sa tri i Felipe Perone sa dva gola. Milan Aleksić nije uspeo da se upiše u listu strelaca. Kod Hanovera, Marko Macan, Aleksandar Radović i Petar Muslim su postigli po dva gola. Matija Brguljan i Ante Ćorušić nisu uspeli da se upišu u listu strelaca.

Liga šampiona se nastavlja 16. decembra, a svi ljubitelji sporta i vaterpola će imati mnogo razloga da budu uz kanale Sport Kluba, jer će snage odmeriti: Barseloneta – Dinamo, Marsej – Ortiđa, FTC – Breša, Olimpijakos – Jug (17 časova i 45 minuta), Jadran – Hanover (19 časova), Pro Reko – Špandau.

Grupa A

Prvo kolo: Jug – Špandau 13:7, Olimpijakos – Ortiđa 6:4, Pro Reko – Marsej 11:9.
Drugo kolo: Jug – Marsej 11:10, Olimpijakos – Špandau 13:9, Pro Reko – Ortiđa 10:7.

Grupa B

Prvo kolo: Ferencvaroš – Jadran 11:2, Breša – Dinamo Tbilisi 15:9, Barseloneta – Hanover 16:8.

Komentari

Vaš komentar