OI (Q): Crna Gora u polufinalu, dve meč lopte za Tokio

Podeli:
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Holandiju u četvrtfinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Roterdamu sa 13:7. Popularne „ajkule“ stigli su do polufinala i sada imaju dve meč lopte za plasman na Olimpijske igre.

Prva je na programu već u subotu 20. februara, a rival Crnoj Gori će biti bolja selekcija iz duela Hrvatska – Gruzija. Podsećanja radi, plasman na Olimpijske igre obezbediće i reprezentacija koja osvoji treće mesto.

Golove za Crnu Goru, protiv izuzetno neugodne Holandije, postigli su: Aleksandar Ivović tri, Aleksa Ukropina, Stefan Vidović i Draško Brguljan po dva, Marko Petković, Vlado Popadić, Vladan Spaić i Vasilije Radović po jedan. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Paskal Jansen sa tri i Robin Lindhot sa dva.

Izabranici Vladimira Gojkovića fenomenalno su počeli meč protiv Holandije, iako su sudije imale baš domaćinski kriterijum suđenja, pa je Holandija gotovo svaki napad imala igrača više, ali odbrana je bila granitna, a na golu sjajan Dejan Lazović.

S druge strane u režiji Vlada Popadića, Vasilija Radovića, Draška Brguljana, Alekse Ukropine i Aleksandra Ivovića, posle dobro osmišljenih akcija, Crna Gora je povela sa 5:0. Holandija se naravno nije predavala, ponovo je gotovo u svakom napadu imali igrača više, pa je iskoristila mali pad koncentracije u odbrani Crne Gore, da serijom od 3:0, ozbiljno pripreti.

Opasan nalet Holandije, Crna Gora je odbila odbranom, koja je ponovo podignuta na najviši stepen borbene gotovosti, s druge strane pogodli su Draško Brguljan i Marko Petković, pa je na kraju prvog poluvremena, na semaforu pisalo 7:3 za popularne „ajkule“.

Holandija je treći kvartal otvorila sa dva uzastopna gola za 5:7. Aleksandar Ivović je odbio ovaj nalet. Ponovo je Holandija smanjila na 6:8, ali je gol postigao Stefan Vidović. Izabranici Vladimira Gojkovića su oterali Holanđane ispred svog gola, a sa druge strane, Aleksa Ukropina je bio siguran sa igračem više – 10:6.

Na osnovu svega viđenog tokom meča, kao i tokom turnira, bilo je jasno da se Holandija neće predati, da će Crna Gora morati da nastavi sa jakom odbranom i pametnom igrom u napadu, kako bi stigla do zlata vrednog trijumfa. Uoči poslednjeg kvartala, Crna Gora je vodila sa 10:7.

Holandija je bila potpuno rasterećena, a za Crnu Goru je meč protiv domaćina turnira, nosio prefiks biti ili ne biti. Međutim, popularne „ajkule“ su pokazale da su satkane od jakog materijala. Vlado Popadić je pogodio za 11:7, precizan je nedugo zatim bio i Stefan Vidović za 12:7, pa je otpor Holanđana i definitvno slomljen.

Misli se naravno odmah usmeravaju ka polufinalnom duelu, a ukoliko se ne dogodi veliko iznenađenje, Crna Gora će se za mesto u finalu i mesto na Olimpijskim igrama boriti protiv Hrvatske. Postoji još jedna šansa, u pitanju je borba za treće mesto, ali o tome niko u sastavu Crne Gore trenutno ne razmišlja. Sve misli su usmerene ka prvoj meč lopti.

 

Komentari

Vaš komentar