Potrebno je hitno rešenje – Boka ostaje bez bazena!

Podeli:
Printscreen Twitter

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore završila je učešće na Olimpijskim igrama u Japanu, mlada reprezentaciji, momci do 20 godina, u Nikšiću se spremaju za Svetsko prvenstvo koje sledi, a ljubitelje sporta, plivanja i vaterpola u Crnoj Gori muči pitanje – šta će biti sa bazenima?

Bazen u Nikšiću, kao i bazen u Podgoricu su na svu sreću u funkciji, ali je zato Boka, koja je osnova ili ti baza kada su vaterpolo i plivanje u pitanju, jako blizu da ostane bez osnovnih uslova za rad, ukoliko se ne uradi nešto i to veoma brzo.

Naime, bazen u Kotoru već godinama nije u upotrebi. Vaterpolisti Primorca, svaki dan putuju na treninge u Budvu, gde i igraju utakmice. Samim tim, javljaju se problemi sa terminima, jer i Vaterpolo klub Budva ima svoje obaveze. Uz sve navedeno, postoji realna opasnost da i bazen u Budvi bude zatvoren, kako bi se izvršila rekonstrukcija krova.

Podsećanja radi, zatvoreni bazen u Igalu, na kojem igraju vaterpolisti Jadrana, nedavno se urušio i potpuno je neizvesno kada će ponovo biti u funkciji.

VK Jadran

Akcija na svim nivoima, od sportskih do političkih je neophodna odmah. Novljani su dostavili konstruktivan predlog. Naime, ideja je da se na Škveru, gde se nalazi otvoreni bazen, napravi balon. Formiranje pomenutog balona bi potrajala oko dva meseca, ako bi se odmah krenulo u realizaciju pomenutog projekta, bazen u Novom bi bio u upotrebi do kraja oktobra meseca.

“Obavili smo razgovor, napravili strategiju da se sagleda kolika je šteta i da se uz pomoć države krene u renoviranje. Međutim, to neće ići tako brzo. Ozbiljan je posao i velika procedura. Treba da se uklone ruševine, pa da se sagleda stanje, napravi procena potrebnih radova, a tek onda  da se ide ka Vladi. Definitivno postoji volja, ali dok se to sve završi potrajaće. Razgovarali smo o prelaznim rešenjima u vidu balona na otvorenom bazenu koji bi bio privremeno rešenje. U ovom trenutku to je najbliže realnosti”, rekao je predesnik Jadrana iz Herceg Novog i Vaterpolo saveza Crne Gore, Đuro Marić, pa nastavio:

“Gledali smo ponude. Ovu opciju klub treba da rešava na nivou lokalne zajednice i sa Opštinom. Mislim da je ovo najbolje rešenje u ovom momentu”.

VK Primorac

Predlog Novljana je definitivno najoptimalniji u ovom momentu, a ostaje nada da će brzo biti prihvaćen, da će se odmah krenuti sa realizacijom, te će da će jedan problem biti rešen.

Što se bazena u Kotoru tiče, novi datum koji se spominje u vezi sa otvaranjem je 15. septembar. Iskreni ljubitelji sporta, vaterpola i plivanja, iz dubine duše se nadaju da će tako i biti. Istovremeno, ne bi imali ništa protiv ni da rok bude pomeren za mesec, dva dana, ali da bazen bude konačno otvoren do kraja godine.

Ukoliko se problemi sa bazenima ne reše, neće proći mnogo vremena, a radovonja zbog uspeha vaterpolista i plivača iz Crne Gore neće biti, jer neće imati gde da rade i treniraju.

Usput, neverovatno je da u Boki, osim bazena u Igalu, Budvi i Kotoru, nema više ni jednog bazena. Postojala je ideja, čak je postojao i projekat da se bazen napravi u Tivtu, ali je na žalost sve ostalo na sjajnoj ideji i pomenutom projektu.

Komentari

Vaš komentar