Primorcu triler protiv Jadrana, velika borba za tron

Podeli:
Primorac
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Primorca uspeli su da uzvrate udarac. U drugom meču finalne serije Kotorana su pobedili Jadran sa 8:6, rezultat u seriji je 1-1, a treći meč je na programu 10. maja u Budvi, jer bazen u Kotoru nije u upotrebi.

Golove za Primorac, postigli su Marko Gopčević dva, Uglješa Vukasović, Mlađan Janović, Ešvort Molten, Miroslav Perković, Dušan Matković i Đorđije Stanojević po jedan. Aleksandro Kralj je imao 10 odbrana. Golove za Jadran, postigli su: Kanstanin Averka dva, Martin Gardašević, Đuro Radović, Nikola Brkić, Marko Petković po jedan. Petar Tešanović je imao osam odbrana.

Prvi meč finalne serije doneo je veliku borbu, triler završnicu i pobedu Jadrana posle boljeg izvođenja petaraca – 14:11 (10:10). U istom ritmu je nastavljen i drugi meč.

Kotorani su odlično počeli drugi finalni duel. Aleksandro Kralj je bio sjajan na golu, a sa druge strane put do mreže pronalazili su Uglješa Vukasović i Mlađen Janović, sa druge strane, Novljanje su u igri održavali Marko Petković i Nikola Brkić.

U završnici ovog perioda igre, „rampu je spustio“ Petar Tešanović, a prednost Novljanima doneo je Kanstanin Averka sa pet metara, nakon prekršaja nad Vasiljem Radovićem – 3:2.

Marko Gopčević je na početku druge deonice realizovao peterac za 3:3, a na dva minuta pre kraja ovog perioda igre, Gopčević je ponovo pogodio sa pet metara za 4:3. Jadran je imao velikih problema u fazi napada, tačnije rečeno Kralj, je branio kraljevski.

Tek u samoj završnici posle velike greške igrača Primorca, Martin Gardašević je zatresao mrežu Kotorona, ali je već u sledećem napadu, Dušan Matković bio precizan za 5:4. Kralj je skinuo još jedan zicer, pa su Kotorani na poluvremenu imali prednost.

Sutuacija po Jadran je postala alarmantna sredinom treće deonice. Kralj je i dalje bio enigma za Novljane, a Ešvort Molten je sa igračem više savladao Tešanovića za 6:4. Agoniju Novljana kada je realizacija u pitanju prekinuo je Kastantin Averka na 60 sekundi pre kraja treće deonice, ali je odmah Đorđije Stanojević pogodio za 7:5. Kotorani su uoči poslednje deonice imali suficit od dva gola.

Primorac je imao tri sjajne prilike da ode na plus tri, nije ih iskoristio, a Đuro Radović je na tri minuta pre kraja uspeo da pogodi za 6:7. Već u sledećem napadu usledila je nova greška u odbrani, Miroslav Perković je ostao potpuno sam, a reprezentativac Crne Gore mirno realizovao zicer – 8:6.

Aleksandro Kralj je na 50 sekundi odbranio zicer Marku Petkoviću, pa je slavlje Kotorana moglo da počne. Treći meč finalne serije igra se u Budvi 10. maja, a za osvajanje titule su potrebne tri pobede.

Komentari

Vaš komentar