Pro Reko testira crnogorske Ajkule

Vesti vaterpolo 18. jan. 202116:14 > 16:27
Podeli:
VPSCG

Više nego uzbudljivi polufinalni turniri vaterpolo Regionalne lige, koje ste mogli da pratite na Sport Klubu su ostali iza nas, a misli su se odmah usmerile ka turniru u Roterdamu, koji je na programu od 14. do 21. februara.

Podsećanja radi, u pitanju je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, na kojem će se 12 selekcija boriti za tri olimpijske vize, a među njima će biti reprezentacije Crne Gore i Hrvatske.

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, nedavno su na evropskom turniru Svetske lige, pobedama nad Hrvatskom i Italijom, izborili plasman na finalni, ali je kristalno jasno da je primarni cilj generacije, plasman u Tokio.

U želji da turnir u Roterdamu, popularne “ajkule” dočekaju u top formi, napravljen je izuzetno kvalitetan plan priprema. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore otputovala je za Italiju gdje će do 24. januara trenirati sa jednim od najboljih klubova Evrope, Pro Rekom.

„Ajkule“ putuju u izmenjenom sastavu, jer određeni broj reprezentativaca, koji će se priključiti A timu 24. januara u Podgorici, ima klupske obaveze. Selektor Vladimir Gojković odredio je spisak za pripreme u italiji: Petar Tešanović, Uroš Vučurović, Vasilije Radović, Marko Petković, Aljoša Mačić, Aleksa Ukropina, Savo Ćetković, Nikola Moskov, Miroslav Perković, Dušan Matković, Dušan Banićević, Darko Đurović, Marko Mršić, Danilo Radović, Nikola Brkić.

Pored Gojkovića u stručnom štabu su pomoćni treneri Zoran Ivanovski, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

„Još ranije su planirane pripreme u Đenovi sa Pro Rekom, a u međuvremenu je bio turnir Regionalne lige za klubove, što je dosta uticalo na sastav, jer su pojedini igrači otpali zbog povreda i prehlada. Ovi treninzi će puno koristiti igračima koji putuju za Italiju. Treniraćemo sa jednom od najboljih ekipa sveta. Nakon toga se vraćamo u Podgorici gde ćemo raditi po zacrtanom planu, a nadam se da ćemo u Roterdam krenuti u kompletnom sastavu,” naglasio je selektor Crne Gore, Vladimir Gojković.

Reprezentacija se iz Italije, vraća u Podgoricu gde će 25. januara, nastaviti pripreme za Roterdam. U glavnom gradu Crne Gore, državni tim će biti u kompletnom sastavu, a zatim će od 27. do 29. januara biti učesnik turnira koji se održava u Podgorici i na kojem će učestvovatiti SAD i Srbija. Nemačka je zbog problema sa virusom otkazala dolazak u glavni grad Crne Gore.

Nakon pomenutog turnira, „ajkule“ će u Podgorici trenirati od 1. do 11. februara kada je zakazan put za Roterdam. Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na programu je od 14. do 21. februara, najbolje tri selekcije od 12 učesnika izboriće vizu za Tokio.

Na turniru u Roterdamu, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.

Sistem takmičenje je takav da će dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriti plasman u polufinale, zatim sledi nokaut faza, a samo jedna od četiri selekcije će ostati bez mesta u Tokiju.

Komentari

Vaš komentar