Radović za SK: Nastavljamo borbu za tron

Podeli:
Đuro Radović
Sport klub

Vaterpolisti Jadrana u kompletnom sastavu, silno motivisani i odlučni u nameri da stignu do druge pobede u finalnoj seriji, čekaju duel sa ekipom Pirmorca iz Kotora koji je na programu 4. maja sa početkom u 19 časova.

Podsećanja radi, Novljani, koji brane tron, slavili su u prvom meču koji je odigran u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije u upotrebi. Izabranici Petra Radanovića, stigli su do dragocenog trijumfa, posle velike borbe, triler završnice i peteraca.

Kotorani su odmah posle meča naglasili da nisu klonuli duhom, da nastavljaju borbu za tron, dok su Novljani naglasili da su arhivirali prvi duel, te da nastavljaju sa borbom za odbranu titule.

Izuzetno zahtevna utakmica je ostala iza nas. Uspeli smo posle velike borbe i neizvesne završnice da stignemo do cilja, imali smo više snage i koncentracije tokom pelan ruleta, a ostao je mali žal, jer smo mogli i ranije da rešimo pitanje pobednika. S druge strane, nismo bili u sjajnoj situaciji u završnici meča kada je Primorac poveo… U svakom slučaju, ostvarili smo prvi, od tri potrebna koraka na putu ka ostvarenju primarnog cilja sa početka sezone, a to je odbrana titule“, naglasio je za Sport Klub, Đuro Radović, uzdanica Jadrana i reprezentacije Crne Gore, pa nastavio:

Ostalo nam je još mnogo posla na putu ka ostvarenju cilja. Trenutno su sve misli usmerene ka drugom meču finalne serije. Imamo prednost domaćeg terena, ali to ne znači mnogo, jer na žalost ne možemo da igramo pred navijačima. Ono što je bitno, na energiju i veliku agresivnost Kotorana, moramo da odgovorimo istom merom, ako želimo, a želimo da stignemo do druge pobede u finalnoj seriji“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Đuro Radović je nastavio sa izlaganjem:

Rekao sam da smo u prvom meču ostvarili cilj, stigli smo do pobede. Međutim, odmah moram da naglasim da sam siguran da možemo da odigramo na daleko višem nivou u oba pravca i sa mnogo manje oscilacije, nego što je to bio slučaj u Budvi. U duelu koji sledi, stepen agresivnosti u odbrani mora da bude na izuzetno visokom nivou,  a u napadu moramo da odigramo daleko mirnije, pametnije i odlučnije. Optimista sam kao i svi u timu, verujem da ćemo uspeti da stignemo do druge pobede u finalnoj seriji, da ćemo uspeti da stignemo do dve meč lopte za odbranu trona“.

Drugi meč finalne serije između Jadrana i Primorca na programu je 4. maja sa početkom u 19 časova. Prednost domaćeg terenera imaće Novljani.

Komentari

Vaš komentar