Radovića muči povreda, stigli Đurđić i Čučković

Podeli:
Sport Klub

Vaterpolisti Crne Gore u strogo kontrolisanim uslovima, u posebnom balonu koji je napravljen u Podgorici nastavili su pripreme za turnir u Roterdamu na kojem će se boriti za mesto na Olimpijskim igrama.

Na turniru u Roterdamu, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.

Sistem takmičenje je takav da će dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe izboriti plasman u polufinale, zatim sledi nokaut faza, a samo jedna od četiri selekcije će ostati bez mesta u Tokiju.

Povezane vesti

Problemi sa povredama u ovom trenutku muče popularne “ajkule”, a kako to obično biva, ima dobrih i loših vesta. Loša vest je da Đuro Radović jedan od najboljih igrača Crne Gore i jedan od najboljih vaterpolista Evrope, najverovatnije neće moći da pomogne saigračima na turniru u Roterdamu i pored ogromne želje, jer ga i dalje muči povreda ramena. Ostalo je još sedam dana do početka turnira, ali šanse da Đuro Radović bude u timu su zaista veoma male.

Istovremeno, stručni štab je utehu pronašao u činjenici da su u Podgoricu stigli Bogdan Đurđić i Uroš Čučković za koje se očekivalo da zbog povreda gotovo sigurno neće biti u sastavu tima tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Japanu. Međutim, Đurđić i Čuković su uspeli da saniraju povrede, osećaju se bolje, stigli su u glavni grad Crne Gore, a do početka turnira u Roterdamu, nastojaće da intenzivnim radom nadoknade propušteno u proteklom periodu i krenu put Holandije.

Turnir u Roterdamu se igra od 14. do 21. februara, a na talonu su tri vize za Olimpijske igre.

Komentari

Vaš komentar