RL: Jadranu triler protiv Zvezde, Radnički lako sa Budvanima

Podeli:
VK Crvena zvezda
Foto: VK Crvena zvezda

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nadigrali su Budvu u prvom kolu polufinalnog turnira Regionalne lige u Dubrovniku, dok je Jadran iz Splita posle velike borbe i peteraca pobedio Crvenu zvezdu u Beogradu.

Splićani koji su očekivali tri sigurna boda protiv Crvene zvezde, morali su da se zadovolje sa dva, dok su izabranici Aleksandra Filipovića osvojili prvi bod na turniru, protiv Jadrana koji je slovio za velikog favorita. Splićani su slavili sa 18:16.

povezane vesti

Golove za Jadran, postigli su: Antonio Dužević i Jerko Martinić Kragić po tri, Rino Burić, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović po dva, Nikola Milardović jedan. Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Lazar Vićković četiri, Gavril Subotić tri, Veljko Tankosić, Dušan Marković po dva, Marko Radović i Petar Smiljević po jedan.

Crvena zvezda je posle slabijeg starta uspela da odigra neizvesnu utakmicu sa ekipom Jadrana iz Splita koja je slovila za favorita na papiru. Splićani su prvo poluvreme dobili sa 9:6, ali su izabranici Aleksandra Filipovića sredinom poslednje deonice stigli do izjednačenja – 10:10.

Usledio je rat nerava, Jerko Marinić Kragić je pogodio za 11:10, Gavril Subotić za 11:11, a Anđelo Šetka za novu prednost Splićana. Pomenuti Šetka je ponovo zatresao mrežu Zvezde za 13:11, Gavril Subotić je smanjio na 12:13, a Zvezda je imala poslednji napad i priliku da stigne do izjednačenja i peteraca.

Aleksandar Filipović je zatražio minut odmora, napad je sjajno organizovan, a Lazar Vićković pogodio za 13:13. Usledio je penal rulet, u kojem je više sreće imala ekipa Jadrana iz Splita.

Luka Zović je pogodio u prvoj seriji, Miloš Vukičević nije. Precizni su bili Nikola Milarodović i Marko Radović, Marin Delić i Gavril Subotić, Anđelo Šetka i Lazar Vićković, a meč je rešio Jerko Martinić Kragić.

Kragujevčani su maksimalno ozbiljno prišli duelu su Budvanima pa je razlika u kvalitetu i iskustvu došla do izražaja. Pitanje pobednika se nije postavljalo ni jednog trenutka. Radnički je prvo poluvreme dobio sa 6:0, a na kraju, slavio sa 17:9.

Golove za Radnički, postigli su: Marko Radulović četiri, Filip Janković tri, Nemanja Stanojević, Nikita Krug i Nikola Lukić po dva, Strahinja Rašović, Aleksa Ukropina, Miloš Miličić i Uglješa Panić po jedan. Golove za Budvu, postigli su: Blažo Mitrović pet, Marko Vukmirović tri i Stefan Kovačević jedan.

U prvom meču na turniru u Dubrovniku, Jug je pobedio Jadran iz Herceg Novog sa 12:3, dok je Partizan u Beogradu, od 3:8, stigao do 9:8, do pobede protiv Primorja iz Rijeke, a samim tim i do mesta u elitnom regionalnom društvu i za narednu sezonu.

 

Komentari

Vaš komentar