RL: Ko će na F4? Zvezda ili Jadran, Primorac ili Radnički

Podeli:
VK Radnički
VK Radnički

Kompletiran je pretposlednji dan takmičenja na polufinalnim turnirima vaterpolo Regionalne lige u Dubrovniku i Beogradu. U poslednjim mečevima dana, Jug je pobedio Radnički iz Kragujevca sa 17:6, dok je Mladost savladala Jadran iz Splita sa 17:10.

Jug i Mladost su obezbedili plasman na finalni turnir koji se igra 26. i 27. marta u Zagrebu, a dilema je ko će im se pridružiti.

U Dubrovniku, odluka će pasti posle duela Radničkog iz Kragujevca i Primorca iz Kotora. Kotoranima je potrebna pobeda kako bi stigli do finalnog turnira.

U Beogradu, Crvena zvezda igra protiv Mladosti, a Jadran iz Splita protiv Primorja iz Rijeke. Ukoliko Zvezda pobedi, sigurno ide na F4. U slučaju da izgubi od Mladosti, moraće da čeka na poraz Splićana od Riječana.

Golove za Jug postigli su: Aleksandros Papanastasiu i Luka Lončar po tri, Aleksander Obert, Loren Fatović, Havi Garsija i Danil Merkulov po dva, Marin Tomasović, Paulo Obradović i Ivan Vukojević po jedan. Golove za Radnički, postigli su: Nikola Lukić tri, Stefan Branković dva i Nemanja Stanojević jedan.

Golove za Mladost, postigli su: Konstanin Harkov četiri, Josip Vrlić tri, Miroslav Vrlić, Luka Bukić, Lovre Miloš i Kozmin Radu po dva, Marin Dašić i Ante Visković po jedan. Golove za Jadran, postigli su: Jerko Marinić Kragić tri, Nikola Milardović dva, Duje Pejaković, Marin Delić, Ađelo Šetka, Antonio Dužević po jedan.

U prepodnevnom programu, Radnički iz Kragujevca je pobedio Jadran iz Herceg Novog sa 7:4, pa je napravio ogroman korak ka plasmanu na finalni turnir. Isto važi i za Jadran iz Splita koji je slavio protiv Partizana sa 12:6. Mladost iz Zagreba koja brani trofej, ostvarila je i treću pobedu i nizu. Zagrepčani su slavili protiv Primorja iz Rijeke sa 13:11.

U popodnevnim mečevima, Crvena zvezda je pobedila Partizan sa 9:7, a Solaris iz Šibenika je bio bolji od Jadrana iz Herceg Novog sa 13:11. Primorac iz Kotora je pobedio Budvansku rivijeru sa 16:7, dok je Šabac bio bolji od Prmorja sa 16:15.

Poslednjeg dana takmičenja, na turnirima u Dubrovniku i Beogradu, snage će odmeriti: Jadran Split – Primorje (10.00), Budvanska rivijera – Jadran Herceg Novi (10.00), Crvena zvezda – Mladost (11.50), Solaris – Jug (11.50), Šabac – Partizan (13.40), Radnički – Primorac (13.40).

Sve utakmice možete da pratite na Sport Klubu.

Komentari

Vaš komentar