RL: Splićani čekaju Zvezdu, Novljani bolji od Budvana

Ostali sportovi 17. jan. 202111:38 > 11:39
Podeli:
VK Jadran

Odigrana su dva meča poslednjeg dana polufinalnih turnira vaterpolo Regionalne lige koje možete da pratite na Sport Klubu. Jadran iz Splita je pobedio Primorje iz Rijeke sa 13:10, dok je Jadran iz Herceg Novog bio bolji od Budvanske rivijere sa 15:8.

Splićani su uradili ono što je do njih, a sada čekaju duel između Mladosti iz Zagreba i Crvene zvezde posle kojeg će pasti odluke, ko će se pridružiti aktelnom šampionu Regionalne lige, ekipi Mladosti na finalnom turniru koji se igra 26. i 27. marta u Zagrebu.

U slučaju da Mladost pobedi Crvenu zvezdu, iz Beograda bi plasman na finalni turnir obezbedili Mladost i Jadran iz Splita. U slučaju da Zvezda na pleća obori jednu od najboljih ekipa Evrope, Splićani bi ostali bez polufinala, a izabranici Aleksandra Filipovića bi posle osvajanja Kupa Srbije, napravili još jedan veliki uspeh.

povezane vesti

Golove za Jadran iz Splita postigli su: Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović po pet, Marin Delić, Jerko Marinić Kragić i Rino Burić po jedan. Golove za Primorje, postigli su: Dario Rakovac četiri, Lovro Poparić dva, Ivan Vrbnjak, Tin Brubnjak. Boris Letica i Noa Burburan po jedan.

U meču koji je bio lišen rezultatskog imperativa, jer su Jadran i Budvanska rivijera ostali bez šansi za plasman na finalni turnir, Novljani su pobedili Budvane, a na talonu u pomenutom meču je bio prestiž.

Golove za Jadran postigli su: Martin Gardašević pet, Kanstantin Averka tri, Uroš Vučurović dva, Danilo Radović, Jovan Vujović, Luka Murišić, Jake Muskat, Dušan Banićević po jedan. Kod Budvanske rivijere, golove su postigli: Nikola Giga i Blažo Mitrović po dva, Nenad Dragović, Marko Vukmirović, Andrija Korać i Vladan Vukićević po jedan.

Na turniru u Dubrovniku, mesto na finalnom turniru je obezbedio Jug, a posle duela između Radničkog iz Kragujevca i Primorca iz Kotora, dobićemo odgovor na pitanje – ko će se pridružiti ekipi iz Dubrovnika na finalnom turniru u Zagrebu.

Utakmicu Mladost – Crvena zvezda možete da pratite na Sport Klubu 2 sa početkom u 11 časova i 50 minuta, a na istom kanalu, sa početkom u 13 časova i 40 minuta, snage će odmeriti Radnički iz Kragujevca i Primorac iz Kotora.

Komentari

Vaš komentar