„Šabac može da se bori za titulu, biću spreman za Tokio“

Podeli:
VPSCG

Dragan Drašković, reprezentativac Crne Gore, vaterpolista koji je tokom karijere osvojio titulu klupskog prvaka Evrope sa ekipom Primorca, mnoštvo trofeja sa Jadranom iz Herceg Novog, koji je osvojio zlatnu medalju u Svetskoj ligi i bronzanu na šampionatu Evrope, igrao na Olimpijskim igrama u Londonu, konačno se vraća utakmicama.

Fenomenalni bek je proteklih godinu dana ima problema sa povredom leđa. Rutinska operacija, kako se očekivalo, nije bila toliko rutinska. Usledio je period oporavka, Drašković je bio jako blizu da dostigne željenu formu i da budu u sastavu državnog tima na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju, ali usledio je koronavirus, pa lakša upala nerva, te je u odgovoru sa stručnim štabom doneta odluka da Drašković ustupi mesto maksimalno spremnom igraču, momku koji može da izdrži ritam od osam utakmica, za osam dana.

U međuvremenu, izuzetno raspoloženi Drašković koji je pobedio povredu leđa, izborio se sa virusom, ponovo se vratio u bazen, stavio je paraf na ugovor sa aktuelnim šampionom Srbije, ekipom Šapca, čije boje brani još jedan reprezentativac Crne Gore, izuzetno perspektivni centar Savo Ćetković.

Konačno se vraćam vaterpolu u pravom smislu. Uskoro ću posle duge pauze odigrati i prve takmičarke mečeve i zaista sam jako zadovoljan. Period koji je ostao iza mene nastojaću što pre da zabovarim, jer je za svakog sportistu povreda jedna od najvećih kazni. Umesto utakmica i treninga, vreme sam provodio na terapijama i ordinacijama, ali je to sada prošlost. Izborio sam se i spreman čekam izazove koji slede“, naglasio je Dragan Drašković za Sport Klub i nastavio:

Šabac je sjajna sredina za početak nove priče. Dobro poznajem većinu igrača, imamo ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, tako da verujem da ću uspeti brzo da se uklopim i adaptiram u sistem igre. Šabac brani titulu, na papiru, Radnički iz Kragujevca, Novi Beograd i Crvena zvezda imaju jače timove, ali papir je jedno, a bezen nešto sasvim drugo. Naša velika prednost u odnosu na pomenute rivale u borbi za tron je upravo pomenuta mladost“.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Drašković je nastavio sa izlaganjem:

Mladost sa sobom nosi ogromnu glad za uspehom. Sada nas očekuje rad sa ciljem da kockice složimo u željeni mozaik, da potencijal koji imamo pretočimo u kvalitet, te da se upustimo u borbu za odbranu titule. Rekao sam da su prethodne pomenute ekipe u prednosti kada se pogledaju sastavi timova, ali ponavljam još jednom papir je jedno, a bazen nešto savim drugo. Bićemo konkurentni za odbranu trona i borićemo se do poslednjeg atoma snage“, naglasio je Drašković i nastavio:

Naravno da pratim dešavanja u Roterdamu, momci za sada igraju na izuzetno visokom nivou. Sada je bitno da održe fokus, da nastave da se bore, a verujem da će uspeti da ostvare san i stignu do Tokija. U međuvremenu, kroz borbu za titulu u sastavu Šapca, očekujem da ću biti maksimalno spreman, te da ću moći da pomognem državnom timu u Japanu“.

Komentari

Vaš komentar