Savić: Možemo do medalje; Filipović: Nema prostora za greške

Vaterpolo 15. jul. 202121:00 > 21:20
Podeli:
REUTERS/Laszlo Balogh

Vaterpolisti Srbije otputovali su u četvrtak u Japan, gde će u Kašivazakiju obaviti poslednje pripreme pred početak Olimpijskih igara.

Selektor Dejan Savić istakao je da je ekipa spremna za turnir u Tokiju.

„Mi smo u završnici jednog velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, bitno je na koga idemo u četvrtini finala. Ne želimo da kalkulišemo nijednog momenta, i siguran sam da ova reprezentacija može da osvoji neku od medalja“, istakao je Savić pred poletanje.

povezane vesti

Kapiten Filip Filipović svestan je da pred ekipom neće biti lak zadatak da odbrani olimpijsko zlato.

„Mi znamo šta nam je cilj, znamo zbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Opet, ako budemo imali loš dan na takmičenju, onda neka se on desi u grupi. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti. Prvo želimo da se dobro odmorimo i naspavamo po dolasku u Kašivazaki i da se priviknemo na vremensku razliku i da spremni dočekamo Igre“, rekao je Filipović.

Vaterpolisti Srbije takmičenje započinju 25. jula utakmicom grupne faze protiv reprezentacije Španije. U grupi su još Hrvatska, Crna Gora, Australija i Kazahstan.

Komentari

Vaš komentar