Šćepanović za SK: Na pravom smo putu

Vesti vaterpolo 17. dec. 202022:56 > 23:06
Podeli:
Privatna arhiva

Vaterpolisti Marseja, koje od ovog leta sa klupe vodi svojevremeno jedan od najboljih golmana planete, a ujedno i član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore, Miloš Šćepanovića, nisu uspeli da stignu do trijumfa na turniru Lige šampiona koji je završen u Rimu.

Ekipa čije boje brane Andrija Prlainović, Dejan Lazović, Bogdan Đurđić, Uroš Čučković, Ante Vukićević i Vladan Spaić, poražena je od Pro Reka sa 11:9, Juga sa 11:10 i Ortiđe sa 11:10.

Izabranici Miloša Šćepanovića nisu bili miljenici fortune u svim pomenutim mečevima, ali partije koje su prikazali deluju ohrabrujuće kada je ostvarenje primarnog cilja u pitanju, a to je stvaranje evropski moćnog i konkurentnog kluba.

Povezane vesti

Ne mogu da budem zadovoljan rezultatima. Izgubili smo sva tri meča. Međutim, prikazanim partijama jesam zadovoljan. Odmerili smo snage sa Pro Rekom i Jugom, ekipama koje spadaju u grupu glavnih favorita kada je reč o osvajanju titule prvaka Evrope, a protiv Oriđe smo protiv sebe imali izuzetno raspoloženog golmana Stefana Tempestija, o čijim kvalitetima je zaista nepotrebno trošiti reči“, počeo je priču za Sport Klub, Miloš Šćepanović i nastavio:

Momci su sa mnogo entuzijazma krenuli na prvi od tri turnira Lige šampiona. U prvenstvu Francuske imamo deset pobeda u nizu, imali smo želju da se suprotstavimo najboljim timovima Evrope, da vidimo gde se nalazimo u odnosu na glavne favorite za osvajanje evropskog trona. Da smo pobedili Ortiđu, a mogli smo, sada bih sigurno rekao da sam maksimalno zadovoljan ostvarenim, jer smo bili konkurentni Reku i Jugu. Videli smo o kakvom se nivou takmičenja radi, šta je potrebno da unapredimo, kako bi na turnirima koji slede, stigli do pozitivnih rezultata i eventualno se umešali u borbu za plasman na finalni turnir, mada je konkurencija u našoj grupi baš paklena“.

Za Miloša Šćepanovića vremena za odmor nema, a misli se trenutno usmeravaju ka obavezama u šampionatu Francuske, odnosno obavezama reprezentacije koju prvo očekuje učešće na turniru Sveske lige, a zatim i najvažnije takmičenje generacije, naravno u pitanju je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji se u februaru naredne godine igra u Roterdamu.

„Idemo dalje, kako na klupskom tako i na reprezentativnom nivou. Sada se misli usmeravaju ka šampionatu Francuske, turniru Svetske lige i kvalifikacijama za Olimpijske igre. Naravno da je prioritet nad prioritetima, turnir u Roterdamu i plasman na Igre u Japanu. Verujem da su momci koji igraju za državni tim, kadri da posle Evropskog prvenstva i osvajanja bronzane medalje, stignu do Japana. Konkurencije je izuzetno jaka, neće biti lako, ali imamo razloga da verujemo u sebe, potencijal i kvalitet koji posedujemo. Iz dubine duše se nadam da ćemo naredni turnir Lige šampiona, dočekati sa obezbeđenim mestom u Tokiju“, zaključio je Šćepanović.

Komentari

Vaš komentar