“Tokio je prioritet, ali bitna je i Svetska liga”

Podeli:
Vladimir Gojković
VPSCG

Olimpijske igre su primarni cilj, ali imamo ogromnu želju da ostvarimo dobar rezultat i na finalnom turniru Svetske lige u Gruziji, rekao je selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, Vladimir Gojković.

Gojković je naglasio da je finalni turnir bitna stepenica ka Tokiju i dobra priprema za nastup na Olimpijskim igrama.

Narednih nekoliko dana treniraćemo u Italiji i odraditi kontrolne mečeve. Nadam se dobrom izdanju u Svetskoj ligi. Nemamo imperativ, ali želimo da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata koji smo imali u prethodne dve godine”, rekao je Gojković na konferenciji za novinare.

Vladimir Gojković je naglasio da nakon finalnog turnira u Gruziji, slede kratke pripreme u Crnoj Gori, a 15. jula odlazak za Tokio.

Nadam se da ćemo biti u top formi i da ćemo ostvariti rezultat koji priželjkujemo”, rekao je Gojković.

Selektor Crne Gore je rekao da pripreme remete povrede Dejana Lazovića i Vlada Popadića, te da će oni propustiti turnir u Gruziji.

Kapiten Draško Brguljan rekao je da su Olimpijske igre primarni cilj crnogorskih vaterpolista.

Spremamo se za Tokio. Olimpijske igre su primarni cilj. Pripreme u Italiji i Svetsku ligu iskoristićemo da imamo što više utakmica i da se što bolje pripremamo za iskušenja u Japanu”, naglasio je Draško Brguljan, pa nastavio:

Nastojaćemo da osvojimo medalju u Gruziji. Bez obzira na povrede i izostanak nekih igrača siguran sam da će oni koiji budu igrali dati svoj maksimum i probati da stignu do pobedničkog postolja”, rekao je Brguljan.

Finalni turnir Svetske lige počinje 26. juna. Izabranici Vladimira Gojkovića su u grupi sa SAD, Japanom i Gruzijom, dok se u drugoj grupi nalaze Francuska, Grčka, Kazahstan i Italija.

 

Komentari

Vaš komentar