Vladimir Gojković izabrao “ajkule” za Tbilisi

Podeli:
FOTO: VPSCG

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković odabrao je 15 igrača za finalni turnir Svetske lige koji se igra od 26. juna do 1. jula u Tbilisiju.

Popularne “ajkule” igraće u grupi B sa SAD, Japan i Gruzijom, dok su u grupi A selekcije Italije, Grčke, Francuske i Kazahstana.

Na spisku su: Slaven Kandić, Draško Brguljan, Miroslav Perković, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Dušan Banićević, Petar Tešanović, Dragan Drašković i Vasilije Radović.

Selektor Gojković na svakom meču moći će da računa na 13 igrača.

„Možemo biti zadovoljni pripremama koje smo sproveli u Ostiji sa selekcijom Italije. To su uvek zahtevne pripreme zbog načina na koji oni igraju. Imali smo problema sa povredama prethodnih dana, neki igrači su uspeli da se oporave, neki nisu”, naglasio je Gojković, pa nastavio:

“Što se tiče spiska, uglavnom je tu većina igrača koji smo želeli da budu. Očekujem da se povređeni igrači priključe selekciji nakon Gruzije i da njihove povrede nisu ozbiljne prirode. Nismo se specijalno spremali za ovaj turnir u Tbilisiju, ali kao i na svakom takmičenju želimo da ostvarimo što više pobeda, što bolji plasman i da se borimo za medalju. Svetska liga će nam dati sliku trenutnih mogućnosti, videćemo na čemu treba da radimo kako bi što spremniji otišli na Olimpijske igre”.

Prvi meč u Gruziji, Crna Gora igra 26. juna protiv SAD, narednog dana rival je selekcija Gruzija, a u poslednjem kolu Crna Gora igra protiv Japana. Nakon toga, igraće se četvrtfinalni mečevi.

Pored selektora Gojkovića, u stručnom štabu su pomoćnici Miloš Šćepanović, Miodrag Matković i Milan Ćirović, doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Komentari

Vaš komentar