Vučurović pred Japan: Znamo da će biti teško, ali…

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore krenula je na Svetsko prvenstvo sa primarnim ciljem da sa najmlađom ekipom na šampionatu, stigne do četvrtfinala, do prilike da u duelima sa osam najboljih timova planete, vidi šta je to što joj nedostaje da bi što pre bila u grupi favorita za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Izabranici Vladimira Gojkovića osvojili su drugo mesto u grupi, a prepreka na putu ka četvrtfinalu biće selekcija Japana. Utakmica je na programu 27. juna sa početkom u 14 časova.

„Sve utakmica u dosadašnjem delu šampionata su bile posebne price, takva će biti i ova koja nas očekuje protiv Japana. Odigrali smo veoma dobro protiv Mađarske, koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje trone, imali oscilacije i greške protiv kvalitetne Gruzije, ali stigli do pobede. Protiv Brazila smo imali priliku da podignemo nivo igre na veći nivo, da se dobro spremimo za duel sa izuzetno neugodnom selekcijom Japana”, naglasio je Uroš Vučurović, uzdanica Jadrana iz Herceg Novog, po nastavio:

VPSCG/Anna Feher

“Japan je selekcija koja igra izuzento agresivno na svakom pedlju bazena. Maksimalno su spremni u plivačkom smislu, ali verujem da smo kadri da odgovorimo rivalu u bazenu, da smo kadri da nemetnemo stil igre koji nama odgovara. Neće biti lako, ali verujem da možemo do cilja, da možemo do četvrtfinala”.

VPSCG/Anna Feher

Direktan plasman u četvrtfinale izborili su Srbija, Španija, Grčka i Mađarska, a u ostalim mečevima osmine finala, snage će odmeriti Hrvatska i Gruzija, Italija – Australija, SAD – Južna Afrika.

Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Gruzije, Španija čeka bolje iz duela Crne Gore i Japana, Grčka čeka boljeg iz duela SAD i Južne Afrike, a Mađarska boljeg iz duela Italije i Australije.

Komentari

Vaš komentar