Vujasinović više nije trener Novog Beograda

Vaterpolo 24. jan. 202210:112 komentara
Podeli:
Vladimir Vujasinović
VK Novi Beograd

Vladimir Vujasinović podneo je neopozivu ostavku na mesto šefa stručnog štaba ekipe Novog Beograda.

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac pismenim putem je obavestio javnost o svojoj odluci.

povezane vesti

Poštovani, želim danas da obavestim i javnost, na isti način na koji sam to juče uradio sa upravom vaterpolo kluba Novi Beograd, a to je da podnosim neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe, isključivo i jedino zbog očekivanja i rezultata, koji pre svega, ne zadovoljavaju moje lične trenerske i sportske ambicije.

Kao neko ko je kao igrač, a i kao trener, uvek imao najviše sportske ciljeve, ne mogu da budem zadovoljan onim što je moja ekipa pokazala i što je u dosadašnjem toku takmičenja, na četiri fronta i ostvarila. Želim igračima i ekipi mnogo sreće u daljem toku sezone, a iskreno se nadam se da će ova moja ostavka uspeti da ih sve protrese i probudi iz stanja u koje su upali i iz kog im od srca želim, da što pre izađu.

Još jednom se zahvaljujem svim igračima i stručnom štabu na saradnji i želim im mnogo sreće i uspeha u daljem toku svih takmičenja“.

Oglasio se nedugo zatim i VK Novi Beograd.

Uprava vaterpolo kluba Novi Beograd juče je od strane našeg prvog trenera, Vladimira Vujasinovića, obaveštena da zbog ličnog nezadovoljstva ostvarenim rezultatima i neostvarenim sopstvenim očekivanjima, podnosi neopozivu ostavku na mesto prvog trenera ekipe.

Izuzetno nam je žao što nas je sve ovakva situacija zatekla u sred sezone i što ekipa nije uspela da ispuni očekivanja našeg proslavljenog trenera i velikog čoveka. Nadamo se da će Vlada Vujasinović ostati deo našeg kluba i nastaviti da radi na projektu pravljenja jednog od najboljih vaterpolo klubova na svetu, koji smo pre par godina zajedničkim snagama sa njim i započeli.

Njegovo znanje, iskustvo, ime i sve ono što je uradio u svojoj dosadašnjoj karijeri, bi nam mnogo značilo u daljem radu kluba i sigurni smo da bi sa neke druge važne pozicije u našem klubu, uspeo da nam pomogne da dovedemo klub na nivo koji smo zajedno pre par godina zacrtali. A to je sam evropski i svetski vrh.

Klub će pokušati da iz ove trenutne krize koju ima sa stručnim štabom, u prvom periodu, izađe uz pomoć trenera iz sopstvenog pogona i nadamo se da ćemo nakon svega biti još bolji i snažniji“, stoji u pismu koje je potpisao predsednik kluba Nikola Malbaša.

Vujasinović je ostavku podneo posle poraza u Regionalnoj ligi od Radničkog iz Kragujevca. Od iste ekipe Novi Beograd je izgubio i finalu Kupa Srbije.

Novobeograđani su trenutno lideri u Superligi Srbije sa maksimalnim učinkom od devet pobeda, dok su u Ligi šampiona u grupi A na petom mestu sa tri pobede, dva remija i dva poraza.

Komentari

Vaš komentar