“Zahtevno leto se nastavlja, daćemo sve od sebe”

Podeli:
VPSCG/Vuk Ilić

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore intenzivno se priprema za Svetsko prvenstvo u Budimpešti, na kojem će rivali u prvoj fazi takmičenja biti selekcije Mađarske, Brazila i Gruzije.

Izabranici Vladimira Gojkovića trenutno rade u Herceg Novom, a 29. maja se sele u Podgoricu gde ća zajedno trenirati sa ekipom Marseja, koja se sprema za finalni turnir Lige šampiona, nakon osvajanja duple krune u Francuskoj. Podsećanja radi, prvi trener Marseja je Miloš Šćepanović, a boje kluba brane Dejan Lazović, Vladan Spaić, Uroš Čučković, Andrija Prlainović, Ante Vukićević….

“Nismo uspeli da izborimo plasman na finalni turnir Svetske lige, ali iskustvo koje smo stekli u duelima sa selekcijama Francuske, Italije i Španije, biće od neprocenjivog značaja za Svetsko i Evropsko prvenstvo, koja nas očekuju. Trenutno su sve misli usmerene ka Budimpešti i planetarnoj smotri. U grupi smo sa Mađarskom, Gruzijom i Brazilom, cilj je da izborimo plasman u nokaut fazu, a jasno je da je Mađarska glavni favorit u grupi”, naglasio je Vlado Popadić, pa nastavio:

VPSCG/Vuk Ilič

“Uskoro nas očekuje zajednički rad za ekipom Marseja, koja će učestvovati na finalnom turniru Lige šampiona i koja je osvojila duplu krunu u Francuskoj. Biće to od ogromnog značaja kako za nas, tako i za ekipu Marseja, kojoj od srca želim sve najbolje u borbi za evropski tron”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Vlado Popadić je nastavio sa izlaganjem:

VPSCG/Vuk Ilič

“Imamo jednu od najmlađih, ali i najtalentovanijih selekcija na planeti. U ovom momentu, treba nam mnogo rada i strpljenja, kako bi potencijal pretočili u kvalitet, kako bi stigli do željenog nivoa, a pričam o nivou, neophodnom za osvajanje medalja na velikim takmičenjima. Nastavlja se izuzetno teško i zahtevno leto, a u ovom momentu mogu da obećam da ćemo na svakom treningu, na svakoj utakmici, dati sve od sebe. Moramo da rastemo iz dana u dan, kako bi stigli do cilja, a ciljevi vaterpolo reprezentacije Crne Gore su dobro poznati”.

VPSCG

Svetsko prvenstvo se održava u Budimpešti od 21. juna do 3. jula. Crna Gora će biti u grupi sa selekcijama Mađarske, Brazila i Gruzije. Prvoplasirana reprezentacija će direktno u četvrtfinale, a selekcije na kotama dva i tri će nokaut fazu, početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar