Zašto je važna pobeda Srbije protiv Italije?

Vaterpolo 19. jan 202213:17 > 13:41
Podeli:
VSS/Ivica Veselinov

Neko će reći Svetska liga, pa onda nekompletna Italija, pa ovo pa ono. Sve je to možda tačno. Svetska liga nije vrednovana poput drugih takmičenja, o nekompletnosti Italije može da se govori o sličnim, problemima Srbije. Međutim, konačnih 12:9 uz škrtu ocenu selektora Savića „ Dobar početak sa mnogo grešaka“ govori sve.

Srbiji je bila potrebna  baš ovakva, rudarska pobeda. Sa maksimalnim angažmanom od početka do kraja, sa spremnošću da odole agresivnom rivalu, sa snagom da se izdignu iz sopstvenih grešaka. Bilo ih je, a opet sa jedva ukupno sedam, osam treninga teško da je moglo više.

Pad u poslednjem delu susreta sa Hrvatskom naterao je Savićeve pulene da ovoga puta budu stabilni do kraja. Iskusniji igrači su davali ritam, oni koji dolaze su imali su svoj  doprinos. Držeći kontrolu igre i rezultata, bili su u stalnom vođstvu, preživeli su situacije kada su „azuri“ mogli do izjednačenja.

Na kraju pobeda, uz slavlje oduševljenih navijača, kao najava jedne nove uspešne Srbije. Golman i kapiten Branislav Mitrović je bio apsolutno ličnost broj jedan. Odličnim odbranama, smirenošću i autoritetom je bio vođa kakav se poželeti može, kapiten koji će biti desna ruka Dejana Savića. Poprilično stariji od ostalih, omiljen kao jedinstvena sportska ličnost, uživa veliko poverenje saigrača. Pravi igrač na pravom mestu. Titula MVP bez pogovora.

„Najvažnije je da smo pokazali i kvalitet i karakter“, rekao je novinarima posle meča uz zahvalnost Šapčanima na velikoj podršci.

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ostalima čestitke za ogromnu želju, Viktoru Rašoviću na asistencijama, Mandiću i Strahinji Rašoviću da golgeterskom učinku, Randjeloviću i Drašoviću na odbrani koja je ukrašena sa po dva gola, Lukiću za važan pogodak krajem druge četvrtine, svi su zaista zaslužili čestitke i tek u narednom periodu, kada sa više samopouzdanja budu ulazili u mečeve, shvatiće se značaj ovog trijumfa.

Komentari

Vaš komentar