Žestoka kazna za Hrvata Burića zbog udaranja Japanca

Vaterpolo 27. jun 20229:50 > 9:521 komentar
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Hrvatska vaterpolo reprezentacija danas nastavlja učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. Protivnik u osmini finala im je Gruzija, a selektor Ivica Tucak neće moći da računa na Rina Burića posle kazne koju je sinoć dobio od FINA.

Svetska kuća za sportove u vodi poslala je obaveštenje kako je 25-godišnji bek Rino Burić suspendovan na čak tri utakmice, a razlog je brutalnost.  FINA je jedan Burićev prekršaj nad vaterpolistom Japana u poslednjem kolu grupne faze ocenila kao „izrazito brutalan“.

povezane vesti

Hrvatski savez ima pravo žalbe,, ali jedno je sigurno – protiv Gruzije, Burića neće biti u ekupi, a ukupno će pod hrvatskom kapicom biti 12 igrača. Ovo je težak i šokantan udarac za hrvatsku reprezentaciju“, poručili su iz hrvatskog saveza.

Burić je prema FINA-i u jednoj situaciji na bazenu pesnicom u glavu udario Japanca, a sudija uz bazen to nije video. Ako kazna ostane na snazi, Burić neće igrati ni u već viđenom četvrtfinalu protiv Srbije.

Sigurno da je otežavajuća okolnost za nas bila prvo iščekivanje kazne za Rina Burića, a onda i sama informacija kakva je, kolika je. Ne podržavam udaranje, ali moramo da vidimo šta je uzrok“, poručio je selektor Hrvatske Tucak.

Duel osmine finala između Hrvatske i Gruzije igra se u ponedeljak u 15.30 časova, a pobednik tog duela ide na Srbiju u četvrtfinalu.

Komentari

Vaš komentar