Bojan Zdelar i dvosed Holpert-Zorić finalisti u Račicama

Vodeni sportovi 20. maj 202219:06 > 22. maj 2022 0:21
Bojan Zdelar
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Popodnevna sesija prvog dana Svetskog kupa kajakaša u Račicama, u Češkoj, donela je i dobre vesti za jedan od najtrofejnijih srpskih sportova.

Bojan Zdelar, 22-godišnjak iz Sremske Mitrovice, ušao je u finale trke na 1,000 metara u konkurenciji 48 takmičara! Posle petog vremena u kvalifikacijama, svetski i evropski šampion za mlađe seniore zauzeo je drugo mesto u svojoj polufinalnoj trci, pošto je gledao u leđa samo Italijanu Burgu, koji ga je nadmašio za 20 stotinki.

Drugi srpski predstavnik, Mihailo Subotić, bio je šestoplasirani u svojoj polufinalnoj grupi, pa će u subotu veslati u B finalu, za plasman od 10. do 18. mesta. Finale Zdelara na programu je od 12:55 časova, a mladi srpski as veslaće u stazi 3, odmah pored svetskog prvaka, Portugalca Fernanda Pimente.

U finalu trke na 1,000 metara nastupiće i iskusni srpski dvosed; Ervin Holpert i Milenko Zorić, koji je pobedio u drugoj kvalifikacionoj trci sa rezultatom 3:15,26 minuta.

Filip Ratkov i Miodrag Ikadinović znali su da im i poslednje mesto u kvalifikacijama donosi plasman u polufinale, pa će u subotu (16,30 časova) pokušati da se dokopaju jedne od prve tri pozicije i uđu među devet najbržih čamaca.

A finale sa Holpertom i Zorićem na programu je u nedelju od 11:34 časova.

Komentari

Vaš komentar