Dukić iz Japana: Uživaću u borbi sa najboljima na planeti

Podeli:
COK

Milivoj Dukić će u Tokiju treći put učestvovati na Olimpijskim igrama, nakon što je u Londonu kao tinejdžer debitovao, a u Rio de Žaneiru, četiri godine kasnije, već bio dokazani takmičar u izuzetno zahtevnom sportu, u kojem vlada paklena konkurencija.

Dukić je jedriličar u klasi ILCA 7 (Laser Standar), a na ostvru Enošima, koja je bila domaćin i na Igrama u Tokiju 1960. godine, sa trenerom i selektorom Ilkom Klakorom, sprovodi poslednje pripreme pred početak olimpijskih regata.

Prvi dan takmičenja je 25. jul. Podsećanja radi, 35 najboljih jedriličara planete, jedriće deset regata, a deset najbolje plasiranih će završiti takmičenje, finalnom trkom, koja je poznatija pod nazivom “medal race”

“Imao sam 19 godina kada sam jedrio u Londonu, bilo je da ne kažem čudno, ali iskreno rečeno, osećao sam se kao dete u Diznilendu. Sada sam stariji, iskusniji, osećam se mnogo komfornije nego u Londonu i Riju. Imam i daleko više samopouzdanja, ozbiljniji sam…”, rekao je Milivoj Dukić.

U jedriličarskom selu kreću treninzi na vodi ⛵️@milivojdukic @mnesails @tokyo2020 #OLIMPIJSKI_TIM_CRNE_GORE #STRAST_KOJA_NAS_SPAJA #TeamMNE🇲🇪 #NOC_MONTENEGRO🇲🇪

Posted by Crnogorski olimpijski komitet on Tuesday, July 20, 2021

Treće Olimpijske igre, ostvarene rezultatima i borbom sa talasima po svetskim morima i okeanima, čine ga, kaže, neizmerno ponosnim.

“To je ogromna satisfakcija za rad koji sam uložio sve ove godine, za put koji nije bio ni malo lak. Ponosan sam ostvarenim”, rekao je Milivoj Dukić pa nastavio:

“Teško je doći jednom na Olimpijske igre, a ja sam tu već treći put. Teško mi je da crtam rezultate, ali ono što znam, apsolutno sam konkurentan i mogu da se borim sa najboljima na svetu. Najbitnije je da uživam u ovom takmičenju, da budem fokusiran na moje jedrenje i da budem najbolji što mogu”.

Ljubitelji sporta u Crnoj Gori, Milivoju Dukiću i Ilku Klakoru, koji sun a kvalifikacionoj regati u Vilamuri u paklenoj konkurenciji stigli do kote 21, a zatim i do Olimpijskih igara, ostaje jedino da požele dobar vetar!

Komentari

Vaš komentar