EP: Ilija Marković trenutno na koti 19, borba se nastavlja

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Ilija Marković, reprezentativac Crne Gore i jedriličar kluba Delfin iz Tivta, imao je problema tokom dva kvalifikaciona dana na Evropskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine, ali je uspeo da stigne među TOP 20, pa ime više nego realne izglede da ostvari primarni cilj, a to je plasman u zlatnu grupu, u olimpijskoj klasi ILCA 7.

Ostao je još jedan kvalifikacioni dan, još dve regate, a cilj selektora Ilka Klakora i Ilije Markovića je da poprave trenutni plasman, jer su uvek bili poznati po stavu, da uvek može bolje i više.

Objektivno, situacije je mogla da bude daleko bolja, da mladi Tivćanin tokom prve regate nije dobio dva penala, zbog čega je ostao bez plasmana, iako je drugi penal dobio u situaciji kada se nalazio na drugom mestu, veoma blizu ciljne linije.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Objektivno, Marković nije zaslužio ni jedan penal, ali uložena žalba nije prihvaćena. Marković je odlučio da se ne predaje, borio se kao lav u preostale tri regate i sada je koti 19 kada su jedriličari iz Evrope u pitanju, pa sa mnogo više optimizma i samopouzdanja čeka iskušenja koja slede.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Antun Tomašević je na koti 49, Benjamin Aganović iz Slovenije je na koti 60, Vicko Alfirević iz Hrvatske je na koti 88, a Danilo Bešić iz Srbije je 108. mestu.

Istovremeno, u konkurenciji jedriličarki, u olimpijskoj klasi ILCA 6, Ursula Balas iz Hrvatske, je posle dva dana kvalifikacija i četiri odjedrene regate sa sedmom mestu, Alenka Valenčić iz Slovenije je na 11. mestu, Karla De Carina iz Hrvatske je 13.

JK Delfin

Što se jedriličarki iz Srbije tiče, Kristina Boja je na 43. mestu, dok je Ana Jovanović dva mesta iza nje. Nika Manester iz Hrvatske je na koti 47, a Petra Mastelić, takođe iz Hrvatske je na koti 49….

Šampionat se nastavlja 18. aprila, a jedriličarima iz regiona ostaje da poželimo mnogo sreće i dobar vetar u nastavku takmičenja.

Komentari

Vaš komentar