EP: Jurišić i Gašpić blizu medalja, Golubović blizu TOP 10

JK Delfin/Duško Miljanić

Šampionat Evrope u jedrenju, za olimpijske klase, ulazi u samu završnicu. Ostao je još jedan dan takmičenja, nakon koga će biti poznati jedriličari i jedriličarke koji su stigli do pobedničkog postolja i mesta u TOP 10.

U olimpijskoj klasi ILCA 7 (Laser Standard), uoči poslednjeg dana, prvo mesto drži Majkl Beket iz Velike Britanije, na drugom mestu je Pavlos Kontides sa Kipra, a na trećem, Filip Jurišić iz Hrvatske. Jurišić je blizu medalje, ali ostale su još dve regate….

Milivoj Dukić, momak iz Crne Gore koji je premašio očekivanja na Olimpijskim igrama u Japanu, stigao je do zlatne grupe, iako je prestupio u prvoj regati, tokom pretposlednjeg dana je zauzeo 20. i 21. mesto, ali je borbu za što bolji plasman, pokvario novim prestupom, pa je trenutno 33. u generalnom plasmanu.

Mladi Ilija Marković takođe iz Crne Gore koji je nedavno osvojio deveto mesto na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine, ostvario je uspeh samim plasmanom u zlatnu grupu, ali u konkurenciji sa daleko snažnijim i iskusnijim jedriličarima, nije mogao daleko, pa je trenutno na 58. mestu.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Žan Luka Zelko iz Slovenije, koji je u jednom momentu bio drugi, poslednji dan čeka na koti 24, dok je mladi Bruno Gašpić iz Hrvatske, trenutno na 34. mestu.

JK Delfin

U klasi ILCA 6 (Laser Radial) za jedriličare, Nikola Golubović iz Crne Gore je uz zdravstvene probleme koje je imao tokom takmičenja, uspeo da opravda očekivanja. Naime, uoči poslednjeg dana, uoči poslednje dve regate, zauzima 13. mesto u generalnom plasmanu, odnosno deveto u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Poslednjeg dana, boriće se za mesto u TOP 10 u obe konkurencije.

Lidersku poziciju drži Stipe Gašpić iz Hrvatke, koji je stariji brat prethodno spomenutog Bruna Gašpića, na drugom mestu je Umut Ejriparmak iz Turske, a na trećem Oskar Madonič iz Ukrajine.

Pored Nikole Golubovića, za mesto u TOP 10, boriće se i Božidar Golubić iz Hrvatske, koji je trenutno peti u generalnom plasmanu, odnosno četvrti u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Dušan Trbojević iz Srbije je trenutno na 21. mestu.

Imago Sports

U olimpijskoj klasi za jedriličarke, ILCA 6 (Laser Radial), lidersku poziciju drži Agata Barvinska iz Poljske, na drugom mestu je Vasileija Karačaliju iz Nemačke, a na trećem Line Flem Host iz Norveške.

Od jedriličarki iz regiona, Elena Vorobeva iz Hrvatske je na osmom mestu, Sandra Lulić je na koti 32, Line Pletikos iz Slovenije na koti 52….

Sledi dan odluke, da li će neka od medalja stići u region, koliko će momaka i devojaka uspeti da se plasiraju u TOP 10 na smotri najboljih jedriličara Starog kontinena, saznaćemo brzo.

Komentari

Vaš komentar