EP: Odjedrene dve regate u Varni, dosta oscilacija

Podeli:
JK Delfin Tivat

Počelo je Evropsko prvenstvo u jedrenju za olimpijske klase u Varni. Odjedrenje su dve regate, bilo je dosta oscilacija na regatnom polju, a u naredna dva dana slede još četiri regate, posle kojih će biti poznati učesnici zlatne grupe, kojoj teže takmičari iz regiona.

Milivoj Dukić i Ilija Marković iz Crne Gore imali su dosta oscilacija tokom prvog dana. Mladi Marković je zauzeo šesto mesto posle prve regate, ali je drugu završio na 47. mestu. Dukić je prestupio na startu prve, ali je bio odličan tokom druge, pa je kroz cilj prošao kao osmi.

Od ostalih jedriličara iz regiona u klasi ILCA 7 (Laser Standard), najbolji je bio Slovenac, Žan Luka Zelko, koji je zauzeo prvo i drugo mesto, pa je trenutno treći u generalnom plasmanu. Filip Jurišić iz Hrvatske je bio treći i 20. pa je trenutno na koti 23. Bruno Gašpić 45,   Ilija Marković 53. a Milivoj Dukić 67. Svi takmičari iz regiona nastavljaju borbu za plasman u zlatnu grupu, odnosno u grupu u kojoj će biti jedriličari koji će nastaviti borbu za pobedničko postolje, plasman u TOP 10….

Imago Sports

Nikola Golubović koji se takmiči u klasi ILCA 6 (Laser Radial) bio je konstantan. Zauzeo je deseto i deveto mesto, pa je trenutno deseti u generalnom plasmanu, a sedmi u konkureniciji jedriličara do 21 godine. Stipe Gašpić iz Hrvatske je na drugom mestu, Božidar Golubić iz Hrvatske je na 28. a Dušan Trbojević iz Srbije na 39. mestu. U ovoj klasi neće biti deljenja na zlatnu i srebrnu grupu, nego će svih 26 jedričara nastaviti borbu za pobedničko postolje u generalnom plasmanu, u konkurenciji do 21 godine.

JK Delfin/Duško Miljanić

Kod jedriličarki, u olipijskoj klasi Laser 6 (Laser Radial), Ursula Balas iz Hrvatske je na koti 38, Elena Vorobeva je na koti 61, Sandra Lulić takođe iz Hrvatske na koti 78….

Šampionat Evrope se nastavlja 5. oktobra, kada su na programu dve kvalifikacione regate, a samim tim i dve prilike da jedriličari iz regiona poprave plasman posle prvog dana.

Komentari

Vaš komentar