Europa Cup: Odličan start jedriličara iz Crne Gore

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Drugog takmičarskog dana na međunarodnoj regati Europa Cup u jedrenju za olimijsku klasu ILCA imamo i prve rezultate. Uslovi nisu bili naklonjeni jedrenju, ali je borba između organizatora i jedriličara sa jedne i vetra sa druge strane, pripala organizatorima i jedriličarima, pa je odjedrena po jedna regata u svima klasama – ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4.

U olimpijskoj klasi ILCA 7, posle prvog dana na regatnom polju i provog jedrenja, lidersku poziciju je prigrabio mladi i izuzetno talentovani Ilija Marković, koji je najavio borbu za medalju, kako u generalnom plasmanu, tako i u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Odmah iza Ilije Markovića, je Milivoj Dukić, Novljanin koji je tri puta učestvovao na Olimpijskim igrama. Na koti tri je Dimitris Papadimitriju iz Grčke.

JK Delfin/Duško Miljanić

Od ostalih jedriličara iz regiona, Antun Tomašević iz Hrvatske je četvrti, Nikola Banjac iz Srbije osmi, a Marko Petković, takođe iz Srbije je trenutno na devetom mestu….

U klasi ILCA 6, prvo mesto je prigrabio Tedi Leonardeli iz Hrvatske, na drugom mestu je Nikola Golubovič, član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, a na trećem Vadim Okladnikov iz Ukrajine.

Od ostalih jedriličara iz regiona, Dorotea Spisić iz Hrvatske je peta, Andrija Marković iz Crne Gore i JK Delfina je osmi, Luka Eraković iz Srbije je na 11. mestu, a Vasilije Kurbanović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno na 13. mestu.

JK Delfin/Duško Miljanić

U klasi ILCA 4, Bohdan Ruhlin iz Ukrajine je prvi, Linda Dokupilova iz Češke je na drugom mestu, a treću poziciju drži Varvara Postrelko iz Ukrajine.

Od jedriličara iz regiona, Grigor Petener iz Hrvatske je šesti, Katja Rabak iz Hrvatske je sedma, a Vito Fili iz Hrvatske je na osmom mestu. Spasoje Đuranović iz Crne Gore i JK Delfin je trenutno koti 11, a prate ga Andrej Drakulović, Marko Vujović, takođe momci iz Crne Gore. Nađa Mihajlov iz Srbije je na koti 15, Petar Klakor iz Crne Gore na koti 20, a Pavle Musić na koti 23….

JK Delfin/Duško Miljanić

Takmičenje traje do 9. oktobra, organizatori i jedriličari se nadaju da će vremenski uslovi biti bolji, da će biti mnogo više vetra nego što je to bio slučaj tokom dana koji je ostao iza nas i tokom kojeg je jačina vetra tokom regate iznosila od pet do osam čvorova.

Komentari

Vaš komentar