Festival vetra: Jedriti se mora, dođite u Tivat!

Podeli:
JK Delfin

Tivat će od 16. do 24 aprila biti domaćin Festivala vetra, multimedijalno, sportske manifestacije koju je Jedriličarski klub Delfin pripremio u saradnji sa lokalnim institucijama, nevladinim organizacijama i kreativnim pojedincima. Intencija festivala je da apostrofira sportski, umetnički i obrazovni potencijal Tivta i Boke, kao osnova održivog razvoja u budućnosti, čulo se na konferenciji za novinare, sazvanoj sa ciljem predstavljanja bogatog devetodnevnog programa.

“Ideja o festivalu postoji već pet godina. Mi organizujemo Tivatsku regatu, koja traje 17 godina i vezujemo se na tu tradiciju sa željom da gradimo inkluzivnu priču koja će kroz festival uvezati celi grad. Zašto vetar? Zato što vetar može da se posmatra kao lakmus zdravlja cele planete, koji se prožima kroz sve sfere života”, poručio je na pres konferenciji predsednik JK Delfin i inicijator Festivala vetra, dr Frano Tripović.

Svečano otvaranje festivala zakazano je na gradskoj rivi Pine, u subotu 16. aprila, uz live projekciju virtuelne Tivatske regate UNA Montenegro Cup, projekciju kratkog filma “Bokahontas” Jane Radan i koncerta jednog od najvećih umetnika sa naših prostora – Darka Rundeka & EKIPE.

JK Delfin

Zajednička tema svih programa je promocija Tivta kao grada koji se može ponositi svojom sportskom, muzičkom i tradicijom u obrazovanju mladih generacija. Festival vetra donosi koncerte Darka Rundeka i splitskog sastava TBF, tri koncerta klasične muzike, tri tematske izložbe, dva performansa, multimedijalni trodnevni program MORŽ – Morski ritam života, više sportskih takmičenja, te pet predavanja na temu baštine i ekologije namenjenih prvenstveno mladima, ali i svoj zainteresovanoj publici.

Umetnički direktor festivala, Vuk Bojanić, imao je zadatak da vizuelno uobliči i objedini sve različite segmente programa, što je za njega bio veliki izazov. Kako kaže, i veliko zadovoljstvo.

JK Delfin

„Kroz dizajn sam prikazao i ružu vetrova, val i zrak. Što se tiče glavnog vizuala, hobotnica je simbolika nas osam koji smo se udružili, a svi smo individue za sebe, da pomognemo da se drugi ljudi afirmišu i da dođu do izražaja kroz naš festival,“ poručio je Bojanić.

Danas je u rad pušten i website Festivala vetra – www.windfest.me.

“Jedriti se mora! Dođite u Tivat i uživajte u dobrim vetrovima kojima ćemo obojati drugu polovinu aprila,” poručili su organizatori uz napomenu da su svi programi Festivala vetra otvoreni za posetioce.

Komentari

Vaš komentar