Filip Jurišić dobio mesto u Muzeju grada Splita

Podeli:
JK Mornar

Nakon još jedne uspešne jedriličarske sezone, Filip Jurišić, član kluba Mornar, zvanično je dobio mesto u Muzeju sporta grada Splita.

Muzej sporta pokrenut je 2000. godine sa ciljem odavanja priznanja sportistima koji su proslavili grad Split u Evropi i svetu.  Najveći projekt Muzeja sporta je Kuća slave splitskog sporta, osnovana 2007. godine u koju su do sada primljena 24 svetski priznatih sportista iz Splita, među kojima se nalaze – Božidar Maljković, Toni Kukoč, Dino Rađa, Ratko Rudić, Goran Ivanišević, Branko Cikatić, Nikola Pilić, Damir Šolman, Tomislav Ivić, Željko Jerkov, Milivoj Bebić, Vladimir Beara, Bernard Vukas, Petar Skansi

JK Mornar

Filip Jurišić, 29-godišnji Hvaranin, osvajao je brojne medalje tokom karijere, kako u mlađim uzrasnim kategorijama, tako i u seniroskoj konkurenciji, ali nema nikakve dileme da je 2021. godina bila najbolja kada je Jurišić u pitanju.

Filip je na Svetskom kupu u Holandiji osvojio bronzanu medalju, a stigao je do srebrnog odličja na Evropskom šampionatu. Jurišić je učestvovao i na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali, iako je bio u finalnoj grupi, nije uspeo da se probije do pobedničkog postolja.

U periodu koji sledi, glavni cilj Filipa Jurića će biti borba za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, a prestižno prizanje koje je dobio od grada Splita, će sigurno biti motiv više za još jači i predaniji rad.

JK Mornar

„Velika mi je čast i zadovoljstvo biti među najvećim imenima splitskog sporta. Iako sam već u pripremama za jedriličarsku sezonu 2022. godine, upravo sam se vratio sa priprema na Kipru, moram da priznam, da mi je  posebno drago što sam dobio svoje mesto u Muzeju sporta za  kraj 2021. godine, koja je za mene bila najuspešnije tokom dosadašnje karijere.“, rekao je Filip Jurišić.

Pored medalja koje je osvojio Filip Jurišić, mnogo razloga za zadovoljstvo i sreću, ljubiteljima sporta u Hrvatskoj, doneo je još jedan jedriličar, još jedan Splićanin, Tonči Stipanović, koji je uz srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu, osvojio i bronzano odličje na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Komentari

Vaš komentar