Filipoviću za sekundu izmakao Japan

Podeli:
Foto: VSS

Malo je nedostajalo da Srbija na Evropskim kvalifikacijama u Varezeu izbori još jednu kartu za Olimpijske igre u Tokiju. Aleksandar Filipović je u „A“ finalu skifa osvojio četvrto mesto i za sekundu i pet stotinki nije stigao do najveće smotre svetskog sporta.

Smederevac, visok dva metra, imao je dupli program u četvrtak. Prvo je u ranim jutarnjim časovima veslao polufinale. Osvojio je treće mesto u prvoj polufinalnoj grupi i izborio mesto u odlučujućoj trci za prolaz na Olimpijske igre.

povezane vesti

U finalnoj trci bilo je jasno od početka da će voditi borbu za treće mesto sa Mađarom Bendeguzom Petevarijem Molnarom, jer su se Grk Duskos i Rus Vjazovkin vrlo brzo odvojili. Nažalost u samoj završnici Mađar je prošao pored 29- godišnjeg Filipovića i ostvario veliki uspeh.

Pobedio je Grk Duskos sa vremenom 6:52,22 minuta. Drugoplasirani Rus Vjazovkin je 6:54,62, dok je Mađar štopericu zaustavio na 7:01,17. Filipović je do cilja došao za 7:02,22, čak deset sekundi brže nego u polufinalu, ali nažalost ni to mu nije bilo dovoljno.

Nešto ranije Jovana Arsić je osvojila treće mesto u istoj disciplini u konkurenciji dama i plasirala se na Igre u Tokiju.

Sutra u Varezeu počinje Evropsko prvenstvo u veslanju. Pored Arsićeve i Filipovića, Srbiju će predstavljati dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković, kao i dubl skul Aleksandar Beđik i Viktor Pivač.

Komentari

Vaš komentar