Golubović za SK: Verujem da mogu do zlatne grupe

Vodeni sportovi 26. jun 202216:351 komentar
Podeli:
EurILCA/Augustin

Jedriličari iz Crne Gore, nastavljaju sa realizacijom izuzetno zahtevnog plana i programa za 2022. godinu. Milivoja Dukića i Ililju Markovića očekuje start takmičenja na Mediteranskim igrama – 27. juna, dok će Nikola Golubović 1. jula početi sa borbama na Evropskom prvenstvu u klasi ILCA 6.

Smotra najboljih mladih jedriličara Starog kontinenta je u Solunu, za plasman u zlatnu, odnosno finalnu grupu, boriće se oko 300 jedriličara, a mladi i izuzetno talentovani Golubović, inače član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, veruje da je kadar da stigne do finala.

“Konkurencija je zaista brojna i kvalitetna. Očekuju me velike borbe na regatnom polju, cenim i poštujem sve rivale, ali sa dosta samopouzdanja čekam Evropsko prvenstvo. Svestan sam da greške moram da svedem na najmanju moguću meru, a primarni cilj je da uspešno prebrodim prva tri dana, odnosno šest kvalifikacionih regata, da stignem do zlatne, odnosno finalne grupe”, naglasio je Nikola Golubović za Sport Klub, pa nastavio:

EurILCA/Augustin Argulles

“Stigao sam u Solun ranije. Trenutno učestvujem na regati koju organizuje Jedrilčarski savez Grčke, a pomenuto takmičenje je idealna prilika da se upoznam sa regatnim poljem i uslovima koji me čekaju tokom šampionatu Evrope. Istovremeno, koristim priliku da poželim mnogo sreće starijim drugovima iz reprezentacije Dukiću i Markoviću na Mediteranskim igrama, odnosno mlađim drugovima, koji su optutovali na Svetsko prvenstvo u klasi Optimist. Nadam se da ćemo ponovo obradovati ljubitelje sporta i jedrenja u Crnoj Gori lepim vestima”.

Hrvoje Duvančić/ regate.com.hr

Podsećanja radi, u dosadašnjem delu sezone, Nikola Golubović je osvojio bronzanu medalju u klasi ILCA 6, na Velikoj nagradi Mornara. Milivoj Dukić je osvojio bronzanu medalju na Otvorenom prvenstvu Hrvatske, a Ilija Marković zlatnu u konkurenciji jedriličara do 21 godine. Dukić je stigao do zlatne grupe na Svetskom kupu – “Princeza Sofija” na Majorki, a Ilija u TOP 10 na šampionatu Evrope.

Nedugo zatim, Dukić je stigao do finala, odnosno zlatne grupe na Svetskom kupu u Ieru, dok je Marković stekao zlata vredno iskustvo u srebrnoj grupi. Dukić i Marković su izborili plasman u zlatnu, odnosno finalnu grupu na Svetskom prvenstvu u Meksiku, a na Svetskoj rang listi Dukić zauzima 15. mesto, dok je Marković na koti 67 u konkurenciji seniora, odnosno na devetom mestu u konkrenciji jedriličara do 21 godine.

Dukić i Marković
JK Delfin Tivat

Sada se sve misli usmeravaju ka Mediteranskim igrama u Alžiru (klasa ILCA 7), Evropskom prvenstvu u Grčkoj (klasa ILCA 6) i Svetskom prvenstvu u Turskoj (klasa Optimist).

Dobar vetar!!!

Komentari

Vaš komentar