Jedriličarski spektakl – Starogodišnja regata u Tivtu

Vodeni sportovi 30. dec 202122:49 > 22:49
JK Delfin

Izuzetni uslovi za jedrenje obeležili su 30. decembar, kvalifikacioni dan za klasu J70, za učešće na Starogodišnjoj regati bokeških vetropira 2021. godine. Izazovan, promenljiv vetar i prognoza za 31.decembar koja ne obećava  koliko današnja, odlučili su da sportski deo takmičenja bude u potpunosti realizovan danas, te su održane i finalne trke.

Šampion u klasi J70 je ruski tim, predvođen Maksimom Nemčenkom,  druga je ekipa crnogorskog ILCA reprezentativca, takmičara JK Delfin iz Tivta,  Ilije Markovića. Treće mesto osvojio je Delfinov tim sa Ilkom  Klakorom za kormilom.

Finalisti Starogodišnje regate 2021. godine, pored pomenutih i ekipe Nikše  Belana, Saše Kekovića i Danila Sidorova, 31. decembra će nastupiti u brodovima J70 zajedno sa svim ostalim jedrilicama u klasi Open. Traži se najbrži  brod u realnom vremenu.

JK Delfin

S obzirom da svi brodovi jedre jedno regatno polje, organizatori Starogodišnje regate bokeških vetropira obavestili su da će biti sviran jedan regatni  start – 31.decembra u 11 časova i 30 minuta.

Startu regate prethodiće polaganje u more venca u čast nedavno preminulom kapetanu Rajku Čavoru i  defile brodova uz gradsku rivu Pine. Nagrade će biti uručene na moru, na liniji cilja.

Trofeji će pripasti najbržem  brodu u realnom vremenu i najbržoj ojedrenoj barci. Prelazni pehar i novčana nagrada u iznosu od 500 evra biće dodeljena najboljoj ekipi u  klasi J70.

Komentari

Vaš komentar