JK Delfin iz Tivta spreman za novi međunarodni spektakl

Podeli:
JK Delfin

Jedriličarski klub Delfin iz Tivta od 6. do 9. oktobra organizovaće treće veliko takmičenje. U pitanju je Europa Cup za klasu ILCA, takičenje koje je u rangu šampionata Evrope, takmičenje kojim tivatski klub nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi prepoznatljivih evropskih jedriličarskih destinacija.

Vrhunska organizacija Balkanskog prvenstva 2019. godine, te prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za klasu ILCA do 21. godine, preporučili su Tivat i Crnu Goru, EurILCA asocijaciji da im poveri organizaciju predstojećeg takmičenja, koje će okupiti preko 80 takmičara. Prijave su otvorene do 30. septembra, a do sada se prijavilo 65 jedriličara i jedriličarki iz 14 zemalja.

JK Delfin/Duško Miljanić

EurILCA je evropska organizacija za klasu ILCA, osnovana na Evropskoj godišnjoj generalnoj skupštini 30. novembra 2013. godine u Ženevi. Koordinira sve 42 evropske zemlje, izdajući smernice, Obaveštenja o regatama i Uputstva za jedrenje, upravlja kalendarom i prijavama svih regata Evropskog prvenstva, Europa kupa i Master serije, pružajući podršku organizacionom odboru svakog pojedinačnog takmičenja.

Imago Sports

Izuzetno iskustvo i saradnja sa tivatskim Delfinom u organizaciji Evropskog prvenstva Luštica bay 2021. godine u zalivu Trašte, dovode u Tivat,  Europa Cup, za koji su se do sad prijavili takmičari u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugalije, Ukrajine, Nemačke, Bahreina i domaćina, Crne Gore.

EurILCA/Augustin Argulles

Očekuje se da će povodom regate Europa Cup, u Tivtu boraviti preko 300 učesnika događaja, takmičara, trenera i drugih članova stručnih timova, kao i porodica učesnika. Pored crnogorske ILCA reprezentacije u sastavu Ilko Klakor (selektor), Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, ugled Crne Gore, braniće još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

JK Delfin Tivat

Regata „Europa Cup Tivat 2022“ biće organizovana u akvatorijumu Tivatskog zaliva, sa operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin.  Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Opština Tivat, Turistička oganizacija Tivat, lokalna javna preduzeća i kompanije.

Komentari

Vaš komentar