Kajak i kanu: Dva finala za Srbiju na SP za mlađe seniore

Podeli:
Marija Dostanić
Imago Sports

Srbija je obezbedila dva finala na Svetskom prvenstvu za juniore i mlađe seniore prvog dana Šampionata u portugalskom Montemor Ovelju.

Marija Dostanić, jedna od najtalentovanijih srpskih kajakašica, trijumfovala je u trećoj kvalifikacionoj grupi trke na 500 metara, sa rezultatom 1:52,73, što je za 41 stotinku bilo brže od rezultata drugoplasirane Slovakinje Petrušove.

Samo je Mađarica Alida Gazo imala bolji rezultat od 22-godišnjakinje iz Sremske Mitrovice, koja je pre četiri godine bila i juniorska šampionka Evrope u disciplini K-1 500 m. Finale je na programu u subotu od 11 časova i 11 minuta.

Srpski olimpijac Bojan Zdelar (21), pobedio je u svojoj kvalifikacionoj grupi na 1.000 metara, što mu je bilo dovoljno za plasman u polufinale, koje je na programu danas u popodnevnim časovima. Imao je drugi rezultat u kvalifikacijama – 3:34,74.

U finalu mlađih seniorki, u trci na 1.000 metara je i Olivera Mihajlović, koja je zauzela treće mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi sa rezultatom 4:03,37. Ona će u borbu za medalje u subotu od 12:53 časova.

U kvalifikacijama na 1.000 metara veslao je i junior Veljko Dovragović. Osvajanjem petog mesta u svojoj kvalifikacionoj grupi, izborio je plasman u polufinale, koje će se održati u popodnevnim časovima.

Kod juniorki, takođe u trci na 1.000 metara, Dina Bacelj je u svojoj kvalifikacionoj grupi bila sjajna drugoplasirana, što ipak nije bilo dovoljno za direktan plasman u finale, pa će i ona morati u polufinale, u kojem će biti jedna od favoritkinja za ulazak u finale.

Komentari

Vaš komentar