Klakor i Marković za SK: Spremni smo za šampionat sveta

Podeli:
JK Delfin Tivat

Jedriličarska reprezentacija Crne Gore, u sastavu, Milivoj Dukić, Ilija Marković, Nikola Golubović, pod komandom selektora Ilka Klakora, morala je da promeni plan priprema, pa je usled nedostatka finansijskih sredstava, umesto u Marseju, gde će biti olimpijsko regatno polje, deset dana intenzivno radila u Ulcinju.

Uslovi za rad su bili idealni, sve što je planirano odrađeno je maksimalno, a zatim su se misli usmerile ka novim, velikim iskušenjima, a prvo u nizu je Svetsko prvenstvo za jedriličare do 21 godine, na kojem će ugled Crne Gore braniti selektor Ilko Klakor i mladi Ilija Marković.

JK Delfin

„Uslovi za rad su bili idealni. Maksimalno smo iskoristlli proteklih deset dana, podigli smo nivo fizičke i taktičke forme za period koji sledi, ali se iskreno nadam da ćemo naredne godini imati mogućnost da deo priprema odradimo na regatnom polju, na kojem će biti održane Olimpijske igre, kojima težimo i koje su primarni cilj“, naglasio je za Sport Klub, Ilko Klakor pa nastavio:

Ilko Klakor
JK Delfin Tivat

„Sada sve misli usmeravamo ka Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine. Ilija Marković je imao sjajnih rezultata tokom ove godine. Bio je u zlatnoj grupi na seniorskom Evropskom prevenstvu, bio je deseti na Evropskom prenstvu za jedriličare do 21 godine. Teško je u našem sportu davati prognoze, mnogo toga zavisi od uslova na regatnom polju, koncentracije, fokusa. Spremni smo, primarni cilj je plasman u finale, odnosno zlatnu grupu, a posle toga možemo da pričamo o novim ciljevima i dostignućima“.

JK Delfin/Duško Miljanić

Ilija Marković deluje odlučno i samouvureno. Napreduje iz dana u dan, na pomenutom Evropskom prenstvu je ostvario veliki uspeh, plasmanom u TOP 10, ali je ostao veliki žal jer je zbog problematičnih sudijskih odluka ostao bez prilike da se bori za medalju. Nedavno je na Mediteranskim igrama, u seniorskoj konkurenciji, osvojio osmo mesto.

„Spreman sam za Svetsko prvenstvo koje sledi. Kao i na svakom velikom takmičenju, cilj je da svaku regatu odjedrim maksimalno fokusirano, sa što je moguće manje grešaka. Daću sve od sebe da stignem do finala, odnosno zlatne grupe, a zatim, nadam se, sledi borba za plasman u TOP 10. U ovom trenutku obećavam da ću dati sve od sebe da nastavim nisku uspeha koje su jedriličari iz Crne Gore, uključujući i mene, ostvarivali u godini koja je u toku“.

JK Delfin

Svetsko prvenstvo u Portugaliji, Vilamuri, na programu je od 22. do 28. avgusta. Podsećanja radi, Ilija Marković je prošle godine na Svetskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine zauzeo sjajno deveto mesto u paklenoj konkurenciji, koja ga očekuje i u Portugaliji.

Komentari

Vaš komentar