Kvintet srpskih veslača na EP u Minhenu

Naomi Baker/Getty Images

Evropski šampionat u veslanju počinje u četvrtak i trajaće do nedelje u Olimpijskom regatnom centru u Minhenu, a Srbiju predstavljaju petorica takmičara u tri dicipline.

Dvojac u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković, pod vođstvom trenera Nikole Stojića, pokušaće da Srbiji donese novu medalju, nakon dve bronze osvojene na prvom i trećem ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa, u Beogradu i Lucernu.

povezane vesti

Zlatni tandem iz tih trka, Britanci Vin-Grifit i Džordž, biće im najveća konkurencija i na stazi u Minhenu. Tu je još i španski tandem Ordonez – Pazos, koji je u finalnoj trci dvojaca na Svetskom kupu u Beogradu za sekundu bio brži od Mačkovića i Vasića, što je bilo dovoljno za srebrno odličje.

Nikola Stojić je i trener posade dubl skula, koju čine Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik, šesti u finalnoj trci na ovogodišnjem izdanju Svetskog kupa u Švajcarskoj. U ovoj disciplini neprikosnovena su čuvena braća Sinković, koja su Hrvatskoj ove sezone već donela zlatne medalje sa sve tri trke Svetskog kupa.

Peti veslač na kontinentalnom prvenstvu je skifista Viktor Pivač, koga trenira njegov otac Lazo Pivač. Viktor je na Svetskom kupu u Lucernu osvojio prvo mesto u D finalu. U skifu je na šampionatu Starog kontinenta trebalo da učestvuje i Jovana Arsić, ali je zbog zdravstvenih problema bila prinuđena da odustane.

Sve kvalifikacione trke srpskih posada na programu su već prvog dana, u četvrtak. Dvojci (ukupno 17 posada) svoje takmičenje započinju u 10:10, trke dubl skulova (15 čamaca) u 10:50, a skifova (20 veslača) u 12:40.

 

 

Komentari

Vaš komentar