Marković stiče iskustvo, Stipanović i Jurišić žele medalju

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Svetsko prvenstvo u jedrenju u olimpijskoj klasi ILCA 7, odnosno Laser Standard, počinje 5. novembra u Barseloni. Ugled Crne Gore braniće mladi i talentovani Ilija Marković, a glavni aduti za osvajanje medalje, kada je region u pitanju su Tonči Stipanović i Filip Jurišić.

Selektor reprezentacija Crne Gore, Ilko Klakor, neće moći da računa na Milivoja Dukića koji je na osnovu mesta na Svetskoj rang listi, trebalo da učestvuje na planetarnoj smotri, ali je zbog zdravstvenih problema propustio pripreme, pa je doneta odluka da propusti Svetsko prvenstvo, na kojem će učestvovati 140 najboljih jedriličara planete.

Momci iz Crne Gore su u periodu koji je ostao iza nas ostvarili više nego odlične rezultate. Milivoj Dukić je na Olimpijskim igrama u Tokiju, sve do poslednjeg dana bio u igri za plasman u TOP 10. Ilija Marković je na Evropskom prvenstvu za jedriličare do 21 godine, koje je sjajno organizovano u Tivtu, izborio plasman u TOP 20, a nedugo zatim je na Svetskom prvenstvu u istoj konkurenciji zauzeo deveto mesto.

JK Delfin Tivat

Milivoj Dukić i Ilija Marković su pod komandom Ilka Klakora, zajedno učestvovali na Evropskom šampionatu u Bugarskoj, a Dukić i Marković su stigli do zlatne, odnosno finalne grupe, u više nego paklenoj konkurenciji.

Sada slede okršaji za planetarni tron, a ono što je izvesno u ovom trenutku, Ilija Marković će sigurno, kao i uvek, dati sve od sebe na regatnom polju, kako bi bio što konkurentniji najboljim jedriličarima planete. Nije opterećen rezultatskim imperativom jer je primarni cilj da stekne zlata vredno iskustvo za novi olimpijski ciklus, koji je praktično već počeo.

Tonči Stipanović
Laurence Griffiths/Getty Images

Kada su jedriličari iz regiona u pitanju, glavni aduti za osvajanje jedne od medalja su Tonči Stipanović koji je na Olimpijskim igrama u Japanu stigao do srebrne medalje, a isto odličje je osvojio i na Olimijskim igrama u Brazilu, odnosno Filip Jurišić koji je na pomenutom Evroskom prvenstvu stigao do srebrne medalje.

Ilija Marković je član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, dok su Tonči Stipanović i Filip Jurišić uzdanice Jedričarskog kluba Mornar iz Splita.

 

Komentari

Vaš komentar