Markoviću izmaklo finale, Stipanović i Jurišić žele medalju

Podeli:
JK Delfin/Duško Miljanić

Konačno su se poklopili svi uslovi na Svetskom prvenstvu u jedrenju, za olimpijsku klasu ILCA 7 (Laser Standard), koje se održava u Barseloni, pa su četvrtog dana odjedrene tri regate, a zatim su jedriličari podeljeni u zlatnu, odnosno finalnu i srebrnu grupu.

Ilija Marković mladi i talentovani jedriličar iz Crne Gore, nije bio miljenik fortune, jer mu je plasman u zlatnu grupu izmakao za jedno mesto, za jedan bod. S druge strane, glavni aduti iz regiona, kada je reč o borbama za medalju, Tonči Stipanović i Filip Jurišić i dalje imaju izglede da stignu do cilja, jer su ostala još dva finalna dana, još četiri regate.

Član Jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta, Ilija Marković odlično je jedrio tokom četvrtog dana. Bio je 29, 44. i šesti, ali je na kraju ostao prvi ispod crte za mesto u zlatnoj grupi. Samo jedan bod ga je delio od podviga, na debiju kada su Svetska prvenstva u seniorskoj konkurenciji u pitanju.

JK Delfin

Tonči Stipanović iz Hrvatske, koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu, trenutno se nalazi na šestom mestu u generalnom plasmanu, dok je Filip Jurišić, takođe iz Hrvatske, koji je osvojio srebrnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu, trenutno na koti 22. Bodovna razlika nije velika, pa slede velike borbe za pobedničko postolje.

Pored Stipanovića i Jurišića, plasman u zlatnu grupu, kada su momci iz regiona u pitanju, izborili su iskusni Slovenac Žan Luka Zelko i mladi Hrvat, Bruno Gašpić.

Tonči Stipanović
Laurence Griffiths/Getty Images

Ilija Marković iz Crne Gore, Nikola Banjac iz Srbije, Alec Cvinar iz Hrvatske i Liam Orel iz Slovenije, takmičenje nastavljaju u srebrnoj grupi. Trenutno, prvo mesto drži Eliot Henson iz Velike Bitanije, na drugom je Sergej Komisarov iz Rusije, a na trećem Tomas Sanders sa Novog Zelanda.

Komentari

Vaš komentar